avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract de comodat incheiat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract de comodat incheiat

Buna ziua,

Detin o garsoniera achizitionata prin programul "prima casa" in care de aproximativ un an locuiesc 2 pers (mama + fiica) cu care am incheiat un contract de comodat prin care au obligatia sa achite costurile de intretinere + eventualele reparatii ale imobilului.
Azi am primit o "citatie" sa ma prezint la politie cu persoanele care stau acolo si contractul incheiat. Reclamantul a specificat ca nu exista un contract, ca fac galagie, ca stau mai multe persoane decat sunt trecute la intretinere, etc.
In acest moment nu mai stiu daca a expirat sau nu - a fost incheiat pe 6 luni.

Ce trebuie sa fac in acest caz?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ank08 , utilizator 13:20, 25 Iunie 2015
Asigurați-vă dacă mai aveți un contract încheiat în mod valabil.Dacă perioada pentru care ați contractat a expirat, reînnoiți contractul.Prezentați-vă la poliție și dați declarații, luându-vă angajamentul reînnoirii contractului. de asemenea, persoanele care locuiesc în imobilul dvs. trebuie să-și ia angajamentul că vor respecta liniștea și ordinea în imobil.
ank08 a scris:

Ce trebuie sa fac in acest caz?

Trebuie sa va prezentati la politie cu actele cerute. Nu are importanta daca contractul este expirat. Daca persoanele care stau acolo, v-au platit chirie si nu ati declarat sumele la fisc, este groasa. Mai departe nu vreau sa fac presupuneri. Mergeti la politie si vedeti pentru ce v-au chemat. Daca nu va prezentati nu faceti decat sa va inrautatiti situatia.
Nu platesc chirie.
Au obligatia doar de a achita intretinerea - la care au restante in curs de achitare, lumina si eventualele reparatii - care au tot fost (instalatia sanitara), etc.

Pe mine ma ajuta deoarece erau cheltuieli in plus.


Va multumesc pentru raspunsuri!
Ok. Pentru contractul de comodat expirat, in cazul dvs. opereaza tacita relocatiune.

Tacita relocaţiune
(1) Dacă, după împlinirea termenului, locatarul continuă să deţină bunul şi să îşi îndeplinească obligaţiile fără vreo împotrivire din partea locatorului, se consideră încheiată o nouă locaţiune, în condiţiile celei vechi, inclusiv în privinţa garanţiilor.
(2) Noua locaţiune va fi însă pe durată nedeterminată, dacă prin lege sau convenţia părţilor nu se prevede altfel.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare comodatar D1d0n D1d0n Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu cateva informatii daca se poate, va rog. Situatia este urmatoarea : In anul 2014, am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Penalitati calculate la tacita relocatiune Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, Se calculeaza penalitati la tacita relocatiune? Penalitatile pot fi asimilate garantiilor? Contractul care a expirat avea mentionte penalitati de ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune zzanetta zzanetta Daca tacita relocatiune nu este trecuta in contract ea poate fi invocata si aplicata. (vezi toată discuția)