avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termenul prevazut de lege privind obligatia de a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termenul prevazut de lege privind obligatia de a solicita autoritatii eliberarea unui nou permis de conducere in cazul in care acesta a fost deteriorat

Am fost oprit in trafic, fara a mi se comunica motivul opririi. Cand am prezentat actele, agentul a constatat ca permisul este deteriorat (crapat). L-a retinut si mi-a eliberat dovada pentru 15 zile. DAR, impreuna cu ea si un proces verbal de contraventie cu amenda de 390 lei. In procesul verbal, a scris ca permisul este deteriorat iar numele conducatorului auto este ilizibil. Ceea ce nu e adevarat, numele este (era) perfect lizibil.
Incadrarea a facut-o pe art.100/1/4, OUG 195/02R. Acest articol prevede:
"(1)Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda .......................
4. neindeplinirea obligatiei de a solicita autoritatii competente, in termenul prevazut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere ................. in cazul in care acestea au fost ...................... deteriorate.................." .
As dori sa stiu care este termenul prevazut de lege despre care este vorba in acest articol si, avand in vedere cele de mai sus, daca mai poate exista si un alt motiv pentru contestatie.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2015
mecato2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:30, 28 Iunie 2015
Termenul este de 48 de ore.
Multumesc, dar unde scrie (articol si act normativ)?
Ce riguros sunteti !
Art. 43 din Regulamentul rutier
Titularul permisului de conducere trebuie sa declare pierderea, furtul sau distrugerea acestui document autoritatii emitente, în cel mult 48 de ore de la constatare, si sa solicite eliberarea unui nou permis de conducere
.
Ok, multumesc. O sa depun o contestatie pe acest motiv. Si poate nici asta nu m-ar fi inversunat atat de tare, cat constatarea ca spiritul militienesc nu dispare, ci se propaga chiar si la agentele foarte tinere, de la care ai putea avea pretentia sa aibe macar minte, daca nu si bun simt (apropo la modul in care punea problema).
Balcani, Romania.

Alte discuții în legătură

Permis neschimbat c_andreea c_andreea Buna ziua, Am o nelamurire. Daca conduc cu permisul neschimbat in urma casatoriei, acesta se poate retine sau se da doar amenda? Ar fi mai ok daca nu as ... (vezi toată discuția)
Carnet conducere pierdut gelu1 gelu1 daca am pierdut carnetul pot sa mai conduc multumesc (vezi toată discuția)
Proces verbal cu articol gresit printzesa18 printzesa18 Buna Am o intrebare. Am vreo sansa sa se anuleze un proces verbal de contraventie pentru retinerea permisului daca a fost trecut gresit articolul de lege? ... (vezi toată discuția)