Buna ziua,
Daca societatea A ( in ninsolventa) are o datorie catre societatea B in valoare de 95000 ron, valoare a unor facturi emise dupa intrarea in insolventa, iar societatea B are o datorie catre societatea A (in insolventa) tot in valoare de 95000 lei, dar e o valoare a unor facturi emise inainte de intrarea in insolventa, atunci compensarea poate avea loc?
Parerea mea este ca societatea B ar trebui sa se adreseze administratorului judiciar si sa solicite compensarea celor 2 datorii. Chiar daca administratorul judiciar nu va dori sa semneze ordinele de compensare, apreciez ca societatea B se poate adresa instantei de judecata si ar avea sanse rezonabile de castig, atat timp cat facturile reprezinta servicii efectiv prestate.
Revin si imi schimb un pic parerea. Atat timp cat o datorie este anterioara intrarii in insolventa, iar cealalta ulterioara, apreciez ca nu poate opera compensarea - cred ca ar fi o interpretare corecta a dispozitiilor articolului 90 din Legea 85/2014.
Insolventa
anamaria30
buna ziua!am un srl si o firma de recuperari a cerut insolventa acestuia,din cauza unor datorii .am bunuri pe aceasta societate,insa in februarie 2011 am ... (vezi toată discuția)