avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Compensare insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Compensare insolventa

Buna ziua,
Daca societatea A ( in ninsolventa) are o datorie catre societatea B in valoare de 95000 ron, valoare a unor facturi emise dupa intrarea in insolventa, iar societatea B are o datorie catre societatea A (in insolventa) tot in valoare de 95000 lei, dar e o valoare a unor facturi emise inainte de intrarea in insolventa, atunci compensarea poate avea loc?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 00:23, 1 Iulie 2015
Toare operatiunile unei societati aflate in insolventa se vor face cu acordul administratorului judiciar.
Parerea mea este ca societatea B ar trebui sa se adreseze administratorului judiciar si sa solicite compensarea celor 2 datorii. Chiar daca administratorul judiciar nu va dori sa semneze ordinele de compensare, apreciez ca societatea B se poate adresa instantei de judecata si ar avea sanse rezonabile de castig, atat timp cat facturile reprezinta servicii efectiv prestate.
deci sa inteleg ca se poate face aceasta compensare cu acordul adminitsratorului judiciar si e legala ?!
Revin si imi schimb un pic parerea. Atat timp cat o datorie este anterioara intrarii in insolventa, iar cealalta ulterioara, apreciez ca nu poate opera compensarea - cred ca ar fi o interpretare corecta a dispozitiilor articolului 90 din Legea 85/2014.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
Valeriu Chirita, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa anamaria30 anamaria30 buna ziua!am un srl si o firma de recuperari a cerut insolventa acestuia,din cauza unor datorii .am bunuri pe aceasta societate,insa in februarie 2011 am ... (vezi toată discuția)
Plata catre creditori chirografari CorneliuAdrian CorneliuAdrian Buna ziua, Societate X se afla in faliment - procedura generală (sub incidenta legii 85/2014), iar Instanta a dispus ridicarea dreptului de administrare al ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract vanzare cumparare ni91 ni91 Daca am cumparat imobil si teren aferent de la o societate,cu chitanta si factura,care a fost preluata de lichidator,pot incheia contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)