avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa firma

Firma Q are asociati SC "A"SRL, SC "B" SRL + 1 persoana fizica.Firma Q va intra in insolventa .Intrebarea mea este firma "B" ce obligatii, drepturi are? poate sa-si suspende activitatea?poate fi firma inchisa? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 10:56, 27 Iunie 2015
Firma B este pur si simplu un asociat, nu are nicio problema cu privire la activitatea sa, iar cat priveste raspunderea sunt mici sanse (nu imposibil) sa i se atraga raspunderea cu privire la starea de insolventa. In principiu va raspunde administratorul.
Intrarea in insolventa a firmei Q nu are nici o consecinta juridica asupra activitatii firmei B care este asociat.Drepturile si obligatiile firmei B in calitate de asociat intr-o firma aflata in insolventa sunt cele prevazute de art. 71-98 al Legii nr.85/2014 prvind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa publicata in M.Of.nr.466/25 iunie 2104

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare srl alexandru2321 alexandru2321 In momentul in care o firma srl a fost vanduta datoriile sale cine urmeaza sa le plateasca? noul sau fostul proprietar? as dorii niste explicatii sau un ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl rina68 rina68 Buna ziua, am fost asociata la o firma . iar sediul firmei este la mine acasa, Din 2009 firma nu mai are activitate. iar in 2010 a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Srl vs. insolventa/faliment Nina1 Nina1 Buna ziua, Care sunt pasii care conduc un srl spre insolventa/ faliment? (vezi toată discuția)