avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Model declaratie de conformitate
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Model declaratie de conformitate

In HGR nr. 1.022 /2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului apare un model de declaratie care se refera doar la produsele si serviciile ce pot pune in pericol s.s.m. sau mediul.

Nu am gasit in legislatie un model de declaratie de conformitate pentru conformitatea produsului cu specificatiile tehnice ale produsului/standarde de firma/norme, etc.

Exista cumva si nu am dat eu de acea reglementare legala?
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 22:59, 10 Iulie 2009
Aveti dreptate D-na Irina, intrebarea mea nu a fost formulata foarte clar, si imi cer scuze pentru confuzia creata.

Declaratia din HGR 235/2007 se foloseste doar pentru uleiurile uzate, rezultate din diverse activitati (nu pentru uleiul comercializat ca ulei bun, cu anumiti parametrii). Ea insoteste transportul uleiului uzat spre destinatia societatii care face eliminarea / reprelucrarea acestui ulei uzat, si nu are legatura cu declaratia de conformitate pe care producatorul este obligat s-o furnizeze odata cu produsul pus pe piata.

Eu am dat doar un exemplu, dar exista foarte multe produse care sunt incadrate ca fiind periculoase pentru om sau mediu, si pentru care modelul de declaratie de conformitate dat de HGR 1022/2002 nu poate fi aplicat.

Producatorii romani au "n" tipuri de declaratii de conformitate pentru ceea ce introduc pe piata, si tocmai din acest motiv eram interesata sa vad intr-o lege un model tipizat.

Multumesc mult pentru amabilitatea Dvs. si m-as bucura mult daca in final mi-ati putea indica acea lege. Daca nu exista, poate ma indrumati cum sa facem in a aduce anumite imbunatatiri legislatiei existente.
Din pacate nu exista un model tipizat la modul general.
Nu sunt specializata pe partea de mediu, dar colaborez cu experti ai unror organisme de certificare.
Dati/mi detalii exacte, si va tin la curent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta deseurilor - ulei uzat ContSters15714 ContSters15714 Buna ziua Lucrez la un service auto si as vrea sa pun cateva intrebari legat de evidenta deseurilor: 1. Este legal ca, societatea sa foloseasca uleiul ... (vezi toată discuția)
Colectare deseuri periculoase nagal12 nagal12 Buna ziua, Societatea la care lucrez in calitate de agent vanzari desfasoara activitatea de colectare uleiuri uzate incepand cu anul 2013. In cadrul ... (vezi toată discuția)
Vanzare componente metalice jacquelline jacquelline Buna ziua! Am urmatoarea speta: o societate A cumpara componente metalice pe care le prelucreaza si le valorifica ulterior sub forma de fier vechi unui ... (vezi toată discuția)