avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie (Parte de finisaj sau Viciu ascus)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie (Parte de finisaj sau Viciu ascus)

Buna,

Am achizitionat un apartament in 29 mai 2014 (complet finisat), direct de la dezvoltator. Din motive personale nu m-am mutat decat in 2015 incepand cu luna aprilie. Saptamana trecuta s-a inundat tavanul din baie a vecinului de sub mine. De asemenea pe peretele din dormitorul meu (perete comun cu baia) a aparut o pata mare umeda.

A venit un instalator din partea firmei de administrare a imobilului, care a spus ca este foarte probabil sa fie o problema la scurgere. Pentru ca nu exista "fereastra de vizitare", ar trebui sparta faianta montata pe peretele fals folosit ca masca pentru cada.

Conform contractului de vanzare cumparare exista o garantie de 1 an pentru partea de finisaje. Garantia din pacate a expirat. Pentru partea de vicii ascunse e mentionat art 1707, dar nu e specificata nici o garantie.

Intrebarea mea este, in acest caz, este vorba de o problema la partea de finisaje si dincauza ca a expirat garantia, trebuie sa rezolv eu problema?

Sau este vorba de un viciu ascuns si ar trebui sa remedieze problema dezvoltatorul?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:03, 2 Iulie 2015
Apelati la dezvoltator si solicitati sa rezolve problema. In functie de raspuns o sa decideti cum procedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfundare/inlocuire coloana de scurgere comuna a wc-urilor mirelae2002 mirelae2002 Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament la etaj 8 din 10. Proprietarii de la etajul 9, care ma inunda anual de cateva ori pe an, au scurgerea de la wc ... (vezi toată discuția)
Pata de apa pe tavanul vecinului de jos in bloc nou cumparat de la persoana fizica pmg78 pmg78 Buna ziua. In 2022 am cumparat un apartament, construit in 2021, de la o persoana fizica. Aceasta a cumparat-o de la dezvoltator in 2021, insa apartamentul nu ... (vezi toată discuția)