avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare dupa succesiune

Buna ziua
Ma numesc Dorobantu Mirela si vrea sa fac succesiunea dupa sotul meu. El a decedat in decembrie 2013 si impreuna am avut un apartament cu patru camere si doi copii. Apartamentul este pe numele amandurora si copiii sunt majori. Am mers la un birou notarial si, lasand la o parte faptul ca mi s-a vorbit ca la ultimul om, mi s-a spus ca ma costa totul 2.000 RON. Cand i-am spus ca pe site-ul notarilor publici scrie ca pentru jumatate din apartament ar fi undeva la 1.350 RON, mi-a spus ca trebuie sa fac din nou intabularea si ca din acest motiv costa 2.000. Nu stiu daca este important amanuntul, dar copiiii renunta la partea lor in favoarea mea. De ce trebuie sa intabulez acelasi apartament de doua ori. Am mai platit o data atunci cand am cumparat apartamentul. Daca este adevarat ce spune notara, ce se intampla daca nu fac acum intabularea? Asta e legea in Romania sa platesti tot felul de taxe si impozite pentru bunul tau, pentru care statul nu ti-a intins un deget atunci cand l-ai cumparat?
In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat
O zi buna
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:06, 29 Iunie 2015
Daca apartamentul este deja intabulat pe numele dvs si al sotului decedat, notarul public este obligat prin lege sa trimita la cartea funciara certificatul de mostenitor pentru intabulare pe numele mostenitorilor, indiferent daca sunteti doar dvs sau dvs si copii. Taxa de intabulare este de 0,15% din valoarea care se transmite prin succesiune.
Dvs veti plati in acest caz onorariul notarului si taxa ANCPI (Carte Funciara).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare dupa succesiune MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Sotul meu a decedat in urma cu 18 luni si vreau sa fac succesiunea. La mijloc este un apartament cu 4 camere pe al carui contract apar numele meu si ... (vezi toată discuția)
Schimbul numelui proprietarului Roxiuxx Roxiuxx Buna ziua.Am si eu nevoie de ajutorul vostru,daca se poate. Parintii mei,divortati,sunt plecati in strainatate de cativa ani,mami e stabilita acolo, si vor sa ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei case crystyyy83 crystyyy83 buna ziua, as vrea sa stiu si eu ,daca se poate, la o casa in valoare de 36000 de euro cit m-ar costa notarul ? (vezi toată discuția)