Buna ziua
Sotul meu a decedat in urma cu 18 luni si vreau sa fac succesiunea. La mijloc este un apartament cu 4 camere pe al carui contract apar numele meu si al lui. Avem doi copii majori, care cedeaza in favoarea mea. Cu ajutorul calculatorului de taxe de pe site-ul notarilor publici ieseam undeva la 1.350 lei. La norat si m-a spus ca ma costa 2.000 ca trebuie facuta intabularea. Va rog frumos sa-mi spuneti de ce trebuie sa fac o alta intabulare. Sunt niste sume enorme pentru un venit modest si, desi legea te „sfatuiesti” sa faci succesiunea in doi ani pentru ca altfel platesti o penalizare, cu astfel de tertipuri e aproape imposibil s-o faci.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns: e obligatoriu sa fac din nou intabularea? Concret, ce inseamna aceasta intabulare?
INTABULÁ, intabulez, vb. I. Tranz. A înscrie definitiv un drept de proprietate sau un drept real imobiliar în cartea funciară. – Din germ. intabulieren.
In acest caz copiii cedeaza dreptul lor asupra ap. in favoarea dvs, deci pentru a se inscrie in cartea funciara dreptul dvs de proprietar al ap este necesara aceasta intabulare.
Da, este necesară intabularea , adică înscrierea dreptului de proprietate pe numele dvs., ca urmare a dobândirii moștenirii.Acest demers presupune costuri.
Ca să vă faceți o idee despre acest demers, urmați următorul link: [ link extern ] /
Succesiune
danutelu
Mama a decedat acum 3 ani, a fost casatorita si din casatorie am rezultat eu ca fiu. La data decesului mama purta un alt nume (cel de domnisoara) eu purtand ... (vezi toată discuția)