avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare dupa succesiune

Buna ziua
Sotul meu a decedat in urma cu 18 luni si vreau sa fac succesiunea. La mijloc este un apartament cu 4 camere pe al carui contract apar numele meu si al lui. Avem doi copii majori, care cedeaza in favoarea mea. Cu ajutorul calculatorului de taxe de pe site-ul notarilor publici ieseam undeva la 1.350 lei. La norat si m-a spus ca ma costa 2.000 ca trebuie facuta intabularea. Va rog frumos sa-mi spuneti de ce trebuie sa fac o alta intabulare. Sunt niste sume enorme pentru un venit modest si, desi legea te „sfatuiesti” sa faci succesiunea in doi ani pentru ca altfel platesti o penalizare, cu astfel de tertipuri e aproape imposibil s-o faci.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns: e obligatoriu sa fac din nou intabularea? Concret, ce inseamna aceasta intabulare?
INTABULÁ, intabulez, vb. I. Tranz. A înscrie definitiv un drept de proprietate sau un drept real imobiliar în cartea funciară. – Din germ. intabulieren.

In acest caz copiii cedeaza dreptul lor asupra ap. in favoarea dvs, deci pentru a se inscrie in cartea funciara dreptul dvs de proprietar al ap este necesara aceasta intabulare.
Da, este necesară intabularea , adică înscrierea dreptului de proprietate pe numele dvs., ca urmare a dobândirii moștenirii.Acest demers presupune costuri.
Ca să vă faceți o idee despre acest demers, urmați următorul link:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare dupa succesiune MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Ma numesc Dorobantu Mirela si vrea sa fac succesiunea dupa sotul meu. El a decedat in decembrie 2013 si impreuna am avut un apartament cu patru ... (vezi toată discuția)
Intabulare refuzata iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)
Succesiune danutelu danutelu Mama a decedat acum 3 ani, a fost casatorita si din casatorie am rezultat eu ca fiu. La data decesului mama purta un alt nume (cel de domnisoara) eu purtand ... (vezi toată discuția)