avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functionar public, contract de munca dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functionar public, contract de munca dupa pensionare

Sunt functionar public si urmeaza sa ies la pensie la limita de varsta si stagiu complet de cotizare. Stiu ca in acest caz contractul de munca inceteaza de drept. Intrebare: pot sa imi continui activitatea în aceeasi institutie - pe perioada determinata - imediat dupa data indeplinirii conditiilor de pensionare, sau trebuie sa astept o luna, doua pentru demersurile de reangajare?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 29 Iunie 2015
Va trebui organizat un nou concurs sau examen pentru a se ocupa psotul dvs devenit vacant dupa incetarea de drept a raportului de serviciu.

Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice
art.118
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevăzuţi la art. 84 lit. a) şi b).

Prin urmare, persoanele pensionate pentru limită de vârstă pot cumula pensia cu salariul , indiferent de durata c.i.m. , nedeterminata sau determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salar ciucalaura ciucalaura Buna ziua, daca un pensionar la limita de varsta a avut contract pe perioada determinata pe 3 ani la o institutie publica, mai poate incheia alt contract pe ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta marimar09 marimar09 Buna seara,pot lucra cu un contract individual de munca pe perioada nedeterminata daca am pensie pentru limita de varsta? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Angajare ivanvintilica ivanvintilica Persoana pensionata pe caz de boala in urma cu 6 ani ajunsa la varsta de pensionare pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul in cazul angajarii ... (vezi toată discuția)