avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna ziua, cumnata mea a avut un abonament la ..........In urma unei facuturi de 1600 lei, din care au fost achitati 400 lei. In anul 2013 a primit de la ......., o somatie de plata de 9000 lei. A achitat 1000 lei, apoi 4200 lei, urmand ca diferenta sa fie platita timp de 2 ani, cate 200 lei lunar. A platit suma de 2000 lei in rate lunare, dupa care n-a mai avut bani sa plateasca. Saptamana trecuta a primit un plic prin care are de platit cca 8000 lei. Am sunat eu personal la ..... si mi- s-a spus ca daca achita pana pe 30.06. 2015 suma de 1500 lei, scapa de toata datoria catre ei.
Va rog sa-mi spune-ti daca este corect ca pentru o datorie de 1600 lei , sa se plateasca o data-7000 lei, iar acum iar 1500 lei. Va pot pune la dispozitie toate chitantele. Multumesc si astept un raspuns pana maine , daca se poate.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:53, 1 Iulie 2015
Probabil ca,s-au calculat penalitati de intarziere in plata debitului.Ptr.o solutie concreta si efectiva apelati la esrvciile unui avocat ce, sa vada contractul, chitantele,corespondenta cu executorul,somatia de plata, etc.
În funcție de perioada în care s-a semnat contractul, acele penalități sunt fie nelegale, fie abuzive.

S-a plătit o sumă imensă și se pare că datoria tot crește. Este cămătărie legală.

Creditorul este o firmă de recuperare creanțe, așa e?

Din ce dată e factura neplătită?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament scos la vanzare pentru neplata datoriilor. viperrr viperrr Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema, lucrez in strainatate si de curand am aflat ca socrul meu a incercat sa faca o afacere imobiliara. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Problema cu firma de leasing mister_nik mister_nik Buna seara , am si eu o problema in legatura cu o masina cumparata in leasing, cumparata acum 2 ani am achitat un avans de 1500 euro, dupa aproximativ 6 luni ... (vezi toată discuția)
Utilitatea cererii de esalonare la plata a datoriilor catre anaf kostik kostik am o firma care datora la ANAF in luna a XI -a din 2012 suma de 37901 lei din care 23485 lei debite si 14416 dobanzi + penalitati de intarziere. Firma este una ... (vezi toată discuția)