avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Sotul meu a decedat la inceputul acestui an. In timpul casatoriei am cumparat un autoturism. Acesta este inmatriculat pe numele sotului, insa la directia fiscala suntem inregistrati impreuna. avem si un copil minor.Pentru succesiune este nevoie de o persoana imputernicita de catre stat pentru a semna in locul minorului? Dupa succesiune (efectuata la notar) acest bun poate fi vandut sau radiat? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gheaja Marcel , Consilier juridic 09:22, 2 Iulie 2015
Este nevoie de o terta persoana (curator special) , deoarece se considera ca aveti interese contrare minorului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizarea instantei de tutela pentru acte de dispozitie ale minorului clara1801 clara1801 Am urmatoarea situatie juridica, sunt curioasa ce parere aveti cu privire la subiect: Doresc sa obtin autorizarea insantei de tutela pentru a efectua o ... (vezi toată discuția)
Reprezentant legal Aura Bănică Aura Bănică Sotul meu a decedat . Avem împreună doi copii minori. La moștenire mi s a spus că trebuie să merg în instantă pt un reprezentat legal al copiilor. ... (vezi toată discuția)
Am facut succesiune dupa sotul meu si aceasta s-a finalizat. ... tureisilvia tureisilvia Am facut succesiune dupa sotul meu si aceasta s-a finalizat. Mostenitori suntem eu si un copil. Am insa o problema legata de o masina pe care sotul meu a ... (vezi toată discuția)