avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Numire curator! Bună ziua, Trebuia sa facem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Numire curator! Bună ziua, Trebuia sa facem succesiunea pt 2 ...

Numire curator!
Bună ziua,
Trebuia sa facem succesiunea pt 2 autoturisme cumpărate în timpul căsătoriei, fostul sot a decedat ( divorțați la momentul decesului)pt minorul de 14 ani notarul spune sa facem cerere la judecătorie pt numire curator.Doresc mai multe detalii : dacă pot fi eu ( mama) curator, cat durează răspunsul pt numirea curatorul .Menționez ca mașinile doresc sa le trec pe numele copilului major , una din ele este bună, cealaltă nu mai poate fi folosita.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 20:03, 28 Mai 2025
Buna ziua, daca nu mosteniti nimic de la fostul sot ori nu aveti bunuri de impartiti, puteti fi curator, altfel nu. Ar fi bine sa promovati cererea de chemare in judecata cu ajutorul unui avocat pentru a diminua timpul de asteptare si a va asigura de reusita. In jur de 6 luni-1 an dureaza dosarul, in functie de instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
Madalina Pascu, Avocat
Bunurile pt care dorim sa facem succesiunea sunt bunuri achiziționate în timpul casniciei( credit nevoi personale pt care platesc rate )deci și eu și am drepturi însă doresc sa le cedez copilului major.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca nu mosteniti nimic de la fostul sot ori nu aveti bunuri de impartiti, puteti fi curator, altfel nu. Ar fi bine sa promovati cererea de chemare in judecata cu ajutorul unui avocat pentru a diminua timpul de asteptare si a va asigura de reusita. In jur de 6 luni-1 an dureaza dosarul, in functie de instanta.

Atunci nu puteti fi curator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament bun propriu achitat, în mare parte, în timpul căsătoriei: sunt șanse să fie despăgubit celălalt soț? cristinaenache cristinaenache Buna ziua. Sunt in proces de divort cu minori. Pe 21 mai este pronuntarea. Sotul meu este un om cu un caracter deplorabil si, desi nu vroiam, doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Solutii noemi2 noemi2 Buna ziua, as dori un sfat ce se mai poate face in urmatoarea situatie: -datorita problemelor de sanatate grave, a trebuit sa optez pentru pensionare care a ... (vezi toată discuția)
Impartirea datoriilor si bunurilor FURDI74 FURDI74 buna....sunt separat de sotie de 10 luni iar in iunie am introdus actele de divort...fiind vacanta termenul a fost dat pentru luna Septembrie....avem rate la ... (vezi toată discuția)