avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general recuperare concediu de odihna necuvenit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

recuperare concediu de odihna necuvenit

Pentru un salariat care inceteaza CIM conform art.55 b) si care la data incetarii raporturilor a efectuat in avans concediu de odihna, cum se poate recupera suma necuvenita? Se poate retine direct pe stat, avand in vedere ca restul de plata permite recuperarea integrala a sumei, trebuie sa ii depuna in numerar la caseria societatii, sau este necesara hotarare judecatoreasca? Salariatul a declarat ca va restitui suma necuvenita.
Avand in vedere ca zilele de concediu necuvenite le-a avut in luna iunie 2015, iar declaratia 112 se va depune pana pe 25 iulie 2015, cum ar trebui sa apara salariatul in pontajul / declaratia lunii iunie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 10:16, 9 Iulie 2015
nu se pot face reţineri salariale, aşa că orideune el de bună voie sau va trebui acţionat în instanţă pentru a se emite un titlu executoriu. Ce puteţi face dvs. este să nu îi semnaţi licidarea până nu îşi plăteşte (lichidarea, nu încetarea CIM).
Se poate retine pe stat concediul efectuat si necuvenit si anume zilele la care nu avea dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare c/val. co necuvenit Radu Aura Radu Aura In situatia in care un salariat a efectuat zile de concediu peste limita zilelor proportionale cu timpul lucrat se naste obligatia acestuia de a restitui ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am și eu nevoie de un răspuns va rog cu privire ... Maria2rc Maria2rc Buna seara! Am și eu nevoie de un răspuns va rog cu privire la o poprire pe salariu. Am fost în concediu creștere copil, acum mi am dat demisia și ... (vezi toată discuția)