Buna ziua. Ma intereseaza cum se procedeaza si ce documente trebuie intocmite in cazul in care s-au achitat in avans banii pe concediu necuvenit ( i s-au platit in avans 20 de zile , insa el nu a lucrat un an ) , salariatul plecand ulterior din firma inainte de implinirea unui an calensatistic lucrat ..Bani de primit nu mai are pt ca nu a mai lucrat si refuza sa platesca cele 8 zile de concediu platite in avans la care nu avea dreptul ) Ce se poate face in cazul asta , ce documente contabile se intocmec pentru corectie , daca se depune declaratia rectificativa in ce baza? si cum sa recuperam banii acordati necuvenit ? Nu stiu daca e corect , o cunostiinta mi-a sugerat sa refac statul de plata pe suma corecta concediu avans si sa depun declaratia rectificativa , dar nu stiu daca este corect , banii raman de recuperat prin executor , sau cum? Va multumesc
Art. 258 C.mun.
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.
In speta, va trebui actionat in instanta pentru recuperarea sumei respective.
asta din punct de vedere juridic, ma intereseaza cum fac din punct de vedere contabil salarizare. Am facut un stat de plata in baza caruia i-am platiti concediul in avans si am depus declaratia aferenta . Cum fac acum corectia , evidentierea concediului necuvenit , tot pe stat de plata in rosu , si depun o decaratie rectificativa in rosu ?