avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Dovada depunere actiune- cum pot verifica daca o ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Dovada depunere actiune- cum pot verifica daca o persoana are dreptul de a exercita profesia de avocat?

Am cunoscut o domnisoara avocat care mi se pare ca foloseste fara drept aceasta titulatura,fiica mea m-a pus sa o "angajez" i-am dat o actiune care o aveam facuta de o absolventa de drept dar care nu are voie sa sustina inca procese.Actiunea fiind conceputa domnisoara angajata de mine a spus ca e buna,nu mai trebuie sa modifice nimic la ea a fixat un pret ptr. reprezentare spunandu-mi ca banii ii voi plati cand intra acest proces pe fond oricum dupa vacanta dar la o saptamana m-a sunat sa-i dau un avans.Am asteptat ca ea sa vina cu un contract si cu un bon de ordine sau ceva din care sa reiasa ca ea a depus actele mele,ei bine nu a adus nimic,am intrebat-o de contract mi-a spus asa intre doua idei ca a uitat,a dat o data pe la sf lu iulie sa ne mai intalnim ca e f ocupata pana atunci.Am incercat sa consult portalul judecatoresc dar la sect la care locuiesc nu s-a inregistrat,acest proces ar trebui sa-l pornesc f repede dar actele sunt la dumneaei.Ce pot face?Cum pot afla eu daca in primul rand are drept de a profesa?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 07:37, 2 Iulie 2015
VERIFICATI PE SITE-UL BAROULUI DIN LOCALITATEA RESPECTIVA SAU PUTETI CERE INFORMATII PRIN TEL SAU PERSONAL LA BAROU DACA PERSOANA IN CAUZA PROFESEAZA IN MOD LEGAL.Aveti si varianta unui search pe google pt a afla informatii pana la primirea unui raspuns de la barou.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1.Partea care depune actiunea poate sa solicite viza de primire pe un exemplar al actiunii care ramane in posesia partii respective , iar aceasta atesta data inregistrarii actiunii pe rolul instantei respective.
2.Daca actiunea este depusa de catre avocat atunci acesta va anexa actiunii depuse la instanta si imputernicirea avocatiala ( tipizat inseriat eliberat de catre Baroul din care face parte avocatul) , imputernicire care face dovada incheierii contractului de asistenta /reprezentare juridica incheiat intre avocat si clientul sau.
Un exemplar al contractului incheiat intre client si avocat va fi inmanat partii la incheierea contractului.
3.Informatia de care aveti nevoie o puteti obtine consultand Tabloul avocatilor aici:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipizat pentru împuterniciri avocațiale neconform Samulea Samulea Buna ziua! Am o intrebare care face referire direct la avocati de aceea sunt curios de ce raspunsuri voi primi. In statutul profesiei de avocat se face ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa ContSters46325 ContSters46325 Locuiesc in strainatate. Dupa un an sunt in divort. Din pacate! Avocatul meu a primit de la mine o procura prin care sa ma reprezinte in toate cazurile ... (vezi toată discuția)
Act incheiat intre client si avocat AlexandraSerban AlexandraSerban As dori sa stiu si eu ce acte se incheie intre un client si un avocat. Mie mi-a cerut sa semnez o imputernicire avocationala prin care sa ma reprezinte in ... (vezi toată discuția)