avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate pentru minor de 14 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate pentru minor de 14 ani

am o problema si am nevoie de aj dvs.
Am un copil de 14 ani,atunci cand am nascut tatal nu a vrut sa-l recunoasca,totul a mers normal eu nu am vrut sa mai aud de el-tatal-iar acum vrea sa faca testul de paternitate sa vada daca este copilul lui,intrebarea mea este de ce acum dupa 14 si-a adus aminte si ce intentii are,si care ar fi consecintele
Copilul nu vrea sa faca acest test,il poate obliga?
Poate instanta sa-i incredinteze copilul?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:16, 6 Iulie 2015
Doamna, copilul îl are sau nu ca tata în certificatul de naștere?
Dacă da, nu mai e în termen pt tanara, dacă nu, nu are capacitate procesuală activa pt a cere stabilirea paternității.
Sa îl recunoască dacă vrea.
Cf legii, ar fi trebuit sa îl aibă ca tata în certificat pt ca e un copil conceput în căsătorie. Probabil ca cei de la starea civila mu au verificat.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2015
gi-jane2, moderator
Art. 412
Timpul legal al concepţiunii
(1) Intervalul de timp cuprins între a trei suta şi a o sută optzecea zi dinaintea naşterii copilului este timpul legal al concepţiunii. El se calculează zi cu zi.
(2) Prin mijloace de probă ştiinţifice se poate face dovada concepţiunii copilului într-o anumită perioadă din intervalul de timp prevăzut la alin. (1) sau chiar în afara acestui interval.

Detalii: [ link extern ]
Tatal nici macar nu trebuie sa-si recunoasca copilul ci sa solicite rectificarea actului de nastere a acestuia pe baza sentintei de divort.
Desigur are si varianta de a il recunoaste la notar fara a avea nevoie de acordul mamei sau al copilului in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator
1.copilul nu este trecut in certificatul de nastere
2.divortul s-a pronuntat in februarie 2001 iar eu am nascut in marttie 2001
Așteptați sa va dea în judecată dacă o va face și scrieți aici ce cere exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitatea - daca tatal nu este tatal biologic, mai poate avea grija de copil? va rog sa ma ajutati! multumesc! r_ruxa r_ruxa buna ziua, am intalnit urmatoarea situatie: un cuplu. locuiesc impreuna 4 ani. ea ramane insarcinata. fac cununia civila pt copil ca toti sa abia acelasi nume. ... (vezi toată discuția)
Paternitate falsa Anescumihai Anescumihai Va rog ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarele intrebari : cind se cere de catre instanta stabilirea paternitatii unui copil, nu ar fi normal ca la testari sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere alinaionascu alinaionascu buna dimineata am nevoie de ajutor am fost casatorita in urma cu 5 ani am divortat anul acesta dar in timpul casatoriei am ramas insarcinata su actualul ... (vezi toată discuția)