avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Buna ziua! Lucrez la o firma de 4 luni. Am fost informata ca imi pot lua concediu de odihna doar dupa 6 luni. Este adevarat? Cate zile de concediu se acorda pentru o luna de munca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 2 Iulie 2015
Buna ziua,
Daca in contractul de munca sunt trecute 21 de zile atunci impartim cele 21 de zile la 12 luni dintr-un an si obtinem 1.75 /luna*4 luni cat aveti dvs atunci reiese ca aveti dreptul la 7 zile de concediu.Iar in legatura cu faptul ca ati fost informat ca va puteti lua concediu doar dupa 6 luni probabil tine de politica firmei si este stipulat in regulamentul de ordine interioara.
O zi frumoasa !
1. Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

2. In vechea legislatie exista o prevedere prin care nu se putea lua CO decat dupa 11 luni de activitate la un nou loc de munca. In Codul muncii actual nu exista aceasta prevedere, asadar, CO se poate lua oricand dupa inceperea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fectua concediul de odihna vioricabaiceanu vioricabaiceanu As vrea sa aflu precis daca concediul de odihna se pote solicita in luna IANUARIE pentru ca de la serviciul RESURSE UMANE mi s-a spus ca nu am drept sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi aș vrea să intru in cm apoi prenetal. Câte zile de concediu am pe anul 2021? 1,75 * nr de ... (vezi toată discuția)
Buna seara - dreptul la concediu GeorgianaAmira GeorgianaAmira Am si eu o intrebare lucrez de anul trecut de la sfarsitul luni octombrie si pana acum nu am cerut concediul pt ca mi:au spua colegi ca se da dupa un an in ... (vezi toată discuția)