avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariilor minime pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariilor minime pe economie

As dori sa primesc un raspuns mai clar daca se poate in legatura cu numarul de ore lucrate si plata salariului. Eu stiu ca durata maxima a orelor de lucru stipulata de lege este undeva pe la 170 pe luna iar angajatorul este obligat sa plateasca salariul intreg ( minim pe economie ). Firma la care lucrez a stabilit un nr de ore pe luna care ajunge la 210 si numai daca efectuezi aceste ore iti primesti salariul integral. Daca nu atunci iti iei mai putini bani decat este legal. Pai in ce tara traim? Fiecare isi face propria lege dupa bunul plac pentru ca nu ii deranjeaza nimeni.Mi s-a spus ca sunt platit cu 3.8 pe ora cand eu stiu ca de la 1 Iulie salariile minime au crescut ceea ce inseamna ca si tariful pe ora. Am cerut un raport cu orele lucrate pe luna Iunie si sunt 175 deci sunt obligati sa plateasca salariul de 1050 de lei nu? Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: constantin78 , utilizator 15:35, 14 Iulie 2015
Numarul de ore lucrate se stabileste in urma pontajului.

Salariul minim brut este acordat numai pentru orele aferente zilelor lucratoare unei luni . Ceea ce depaseste numarul acesta este munca suplimentara care are alt regim juridic.

Nerespectarea legislatiei muncii cu privire la acordarea salariului minim pe economie poate fi sesizata ITM-ului/Inspectiei Muncii.
Multumesc pentru raspuns iar ceea ce ma intereseaza in mod special este daca la un nr de 175 de ore lucrate pe luna Iunie patronul este obligat sa plateasca salariul minim brut aferent.Eu am primit 660 de lei net dintr-un salariu brut de 1050 lei la 175 de ore lucrate.Este legal sau trebuie sa sesizez ITM-ul? Plus ca plata a fost 340 de lei cash si 320 de lei pe card ceea ce imi ridica semne de intrebare. Astept raspunsul si va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim cim cu 8 ore/lunã MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Vă rog frumos dacă mă puteţi ajuta la modul de calcul la salariul minim de încadrare pentru o persoană care lucrează 2 ore/zi, 8 ... (vezi toată discuția)
Este corect calculul vallihullea vallihullea Va rog sa ma lamuriti daca sa incalcat articolul 164 din Codul muncii. In luna decembrie au fost 20 de zile lucratoare. 14 zile au fost la lucru iar 6 zile, ... (vezi toată discuția)