avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul politiei locale de a aplica legea catre o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul politiei locale de a aplica legea catre o persoana care construieste fara autorizatie

Buna ziua,
Va rog sa-mi dati o idee despre cum as putea actiona impotriva politiei locale,serviciu de discipolina in constructii, care ,in urma a cinci sesizari depuse impotriva unui vecin care construieste fara autorizatie, imporejmuire,betonare drum, desfiintari magazii, constructie magazii,nu au luat masurile legale de sanctionare contraventionala ,asa cum am solicitat.S-a luat doar masura opririi lucrarii,dar acesta a ignorat masura ,intrand in zona penalului,insa reprezentantii legii in continuare refuza sa aplice legea 50/1991.Mentionez ca nu sunt impotriva vecinului, insa acesta a confiscat 30 cm din drumul de servitute pe care circul pana la domiciliu,fiindu-i foarte greu sa ajung la adresa proprie.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: daponte stefan , utilizator 16:07, 2 Iulie 2015
Plangere la politie si parchet.
Conform art.24 si 25 din legea 50/1991 "organul" are obligatia sa instiinteze organele de urmarire penala.Dar ei nu au aplicat nici macar amenda contraventionala conform legii, prejudiciind statul de aceasta suma .
Sesizati oficial inspectoratul de stat in constructii,care va aplica sanctiune pecuniara substantiala
Acum este de domeniul politiei locale ,disciplina in constructii.Ei se ocupa de aceste spete.Dar nu aplica legea desi au obligatia sa o faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda legea 50/1991 constructii raducris77 raducris77 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta contestarii unei amenzi la regimul constructiilor. Speta e urmatoarea: in anul 2008 am construit un ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism maria isabela maria isabela Se poate elibera certificat de urbanism pentru o cladire deja construita? (vezi toată discuția)
Amenda pentru o casa executata fara autorizatie de construire inainte de publicarea legii nr. 50/1991? silvica1940 silvica1940 Se poate sa fiu amendat contraventional in baza L 50/1991, pentru o constructie tip magazie- camera ( in trecut, pana la deces acolo au locuit parintii, camera ... (vezi toată discuția)