avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Statut legalitate import Mimosa Hostilis dintr-o tara ...
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Statut legalitate import Mimosa Hostilis dintr-o tara UE

Problema legata de importul sau comercializarea aschiilor din scoarta Mimosa Tenuiflora ca si colorant bio este ridicata de prezenta subtantei DMT intre 0.03-1.7%.

Legal, DMT este o substanta interzisa prin legea 339 din 29 noiembrie 2005, dar Mimosa Tenuiflora nu se afla in nici un tabel cu plante interzise.

Nelamurirea mea se refera la incadrarea acestei plante prin legea 194 din 7 noiembrie 2011 cu privire la produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. In lege este precizat ca intra in categoria produselor controlate acelea care produc in urma consumului efecte psihoactive.

Precizez ca din cercetarile pe care le-am facut in literatura de specialitate, bucatile din scoarta de Mimosa Tenuiflora nu produc in urma consumului efecte psihoactive. Am contactat ANA pe aceasta problema si inca nu am primit raspuns.

Apelez la dumneavoastra sa ma lamuriti daca voi intampina vreo problema in cazul in care voi importa dintr-o tara membra UE bucatile din scoarta de Mimosa Tenuiflora.

Va multumesc!

Legea 339 - [ link extern ]
Legea 194 - [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Cumparare substante chimice cercetare neodymiumdragon neodymiumdragon Este legal sa cumperi din UE asa-numite \\"research chemicals?\\", pe care scrie clar ca nu sunt destinate consumului si nu apar in tabele. Legea e confuza. ... (vezi toată discuția)
Tabel substante interzise Florin92 Florin92 Buna ziua, sunt nou aici le forum la dvs, as dori sa aflu si eu cu exactitate unde pot gasi pe internet un tabel cu absolut toate substantele interzise in ... (vezi toată discuția)
Deținere substanță susceptibilă de a avea efect psihoactiv shrikg123 shrikg123 Este interzisa deținerea de substanțe cu efect psihoactiv in legea 143/2000. Acestea sunt introduse în tabelele 1-3, precum și precursorii acestora. ... (vezi toată discuția)