avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Deținere substanță susceptibilă de a avea efect ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Deținere substanță susceptibilă de a avea efect psihoactiv

Este interzisa deținerea de substanțe cu efect psihoactiv in legea 143/2000. Acestea sunt introduse în tabelele 1-3, precum și precursorii acestora. Tabelul 4.
Spre exemplu LSD-ul ( (+)-Lysergide (LSD) = (+) N, N-diethyllysergamide (d-lysergic acid diethylamide) este clar interzis. Este interzisa și deținerea de derivați ai acestora, așa-numitele "research chemicals", cum ar fi 1P-LSD (1-propionyl-lysergic acid diethylamide) ?

Întreb deoarece am găsit următorul text:

"În data de 12 septembrie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a decis că Procurarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de către consumatorul final în vederea consumului propriu, efectuată exclusiv în acest scop, nu constituie operațiune cu produse în sensul art. 2, lit.b din Legea nr. 194/2011 și nu intră sub incidența dispozițiilor art. 16, alin. 1 din același act normativ. Această decizie devine obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României".

Același lucru se aplică și pentru 0-Acetilpsilocina (4-AcO-DMT)? In anexa legii 143/2000 se găsește DMT, Psilocine și Psilocybine, dar având o compoziție chimică diferită de 4-AD.

Psilocine = 3-(2 dimethylaminoethyl)-4-hydroxyindole
Psilocybine = 3-(2 dimethylaminoethyl) indol-4-yl dihydrogen phosphate
DMT = MT = N, N-dimethyltryptamine

4-AcO-DMT = 4-Acetoxy-N,N-dimethyltryptamine, 3-(2'-dimethylaminoethyl)-4-acetoxy-indole

4-AcO-DMT este o substanță interzisa întrucât conține dimethyltryptamine?

Iar acel text de mai sus se referea strict la legea 194/2011, neavând nicio legătură cu legea 143/2000?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:18, 1 August 2019
Ati observat bine.
Nu este vorba de Legea 143.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare substante chimice cercetare neodymiumdragon neodymiumdragon Este legal sa cumperi din UE asa-numite \\"research chemicals?\\", pe care scrie clar ca nu sunt destinate consumului si nu apar in tabele. Legea e confuza. ... (vezi toată discuția)
Tabel substante interzise Florin92 Florin92 Buna ziua, sunt nou aici le forum la dvs, as dori sa aflu si eu cu exactitate unde pot gasi pe internet un tabel cu absolut toate substantele interzise in ... (vezi toată discuția)
Lista completa substante interzise cyberpunk cyberpunk Buna ziua, Intrebarea mea este simpla: Unde as putea gasi lista completa cu absolut toate substantele interzise de legea romana? Va multumesc anticipat. Cu ... (vezi toată discuția)