avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... reorganizare judiciara
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

reorganizare judiciara

daca un srl a intrat in reorganizare judiciara aprobata de tribunalul comercial isi mai poate desfasura activitatea?ce inseamna de fapt reorganizare judiciara? se dizolva firma?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 15:47, 7 Iulie 2009
Inseamna ca isi desfasoara activitatea dupa un plan, condusa eventual integral de catre un administrator judiciar asa cum se stabileste printr-o hotarare a judecatorului sindic. Scopul planului de reorganizare este ca prin desfasurarea unor anumite activitati, in anumite conditii, societatea respectiva sa reuseasca sa-si plateasca integral sau partial datoriile in termenul indicat in planul de reorganizare. Daca exista un plan de reorganizare il puteti consulta la sediul societatii debitoare. In cazul cand planul de reorganizare esueaza sau daca societatea reorganizata acumuleaza alte datorii care fac imposibila continuarea activitatii, se intra in faliment. Falimentul va lua sfarsit prin valorificarea si distribuirea tuturor bunurilor din averea societatii debitoare, lichidatorul judiciar realizeaza un raport final si depune o cerere de inchidere a procedurii spre aprobare la judecatorul sindic. Admiterea cererii are drept consecinta radierea societatii. Din momentul radierii societatea inceteaza sa existe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa/faliment negrila negrila cum e cu procedura insolventei, dar cu procedura falimentului? se confunda, e una si aceeasi, e una in prelungirea alteia,sau doua lucruri diferite? nu vreau ... (vezi toată discuția)
Insolventa/faliment ContSters170028 ContSters170028 Care este diferenta dintre insolventa si faliment? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Actionar unic si administrator 120656 120656 Buna seara, am o firma la care sunt actionar unic si am fost administrator. Firma are datorii la 2 banci si la distribuitori si a intrat in insolventa, ... (vezi toată discuția)