avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul crestere copil

Buna ziua!Va deranjez si eu cu o problema… in anul scolar 2014-2015 am fost angajata la scoala pe perioada determinata( 31 aug 2015).In contractul de munca mai exista si mentiunea pana la revenirea titularului pe post.La data de 2 martie am intrat in concediul de maternitate(2 martie-7 iulie 2015) iar pe data de 24 martie am nascut.Titulara s-a intors pe post in 12 aprilie. Contractul meu a incetat la data venirii titularei pe post, iar eu sunt inca in concediu postnatal pana pe data de 7 iulie... de la scoala mi s-a spus ca nu pot sa-mi dea actele necesare pentru a intra in concediul pentru cresterea copilului...ce as putea sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters363911 , utilizator 12:54, 6 Iulie 2015
Mentionez urmatoarele: contractul meu a incetat la data de 12 aprilie cand s-a intors titularul pe post, pana la aceasta data in locul meu a fost angajata o alta fata. Nu am intrat in somaj iar concediul medical imi expira pe 7 iulie. Mentionez ca certificatele medicale de la medicul de familie le-am depus la secretariatul scolii...mai pot sa intru in CCC in situatia aceasta?..
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2015
ContSters363911, utilizator
1. Daca ati nascut in martie 2015 cele 12 luni eligibile pentru a benfiucia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sunt aprilie 2014 - martie 2015.

2. In aceste 12 luni trebuie sa fi avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. Spuneti ce statut ati avut in fiecare din lunile aprilie - august 2014.
Contractul meu a fost incheiat pe perioada determinata , pana la intoarcerea titularului pe post. La data nasterii copilului am avut doi ani lucrati in invatamant. Am intrat in concediu medical la data de 1 martie 2015...in locul meu a fost angajata o alta fata( nu titulara-perioada in care contractul individual de munca a fost suspendat-cred).La data de 12 apr 2015 a revenit titulara la post...eu am continuat sa duc la scoala certificatele medicale de doctorul de fam...perioada concediului medical este pana pe 7 iulie...Mentionez ca nu am bagat somajul...mai pot beneficia de concediu crestere copil...cui ar trebui sa ma adresez?Va multumesc frumos.
Mentionez ca sunt si studenta la a doua facultate la zi in anul 3...as putea in baza aceasta sa intru in CCC?
1. Repetati acelasi mesaj fara sa raspundeti la intrebarile mele ca sa va pot ajuta.

2. Daca ati nascut in martie 2015 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC sunt sunt aprilie 2014 - martie 2015.

3. In perioada septembrie 2014 - martie 2015 sunteti acoperita pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

4. Spuneti ce statut ati avut in fiecare luna din perioada aprilie - august 2014.

5. Perioada cat ati fost studenta la zi va da posibilitatea sa beneficiati de CCC si indemnizatie dar ar fi mai convenabil sa fi avut venituri din salarii pentru a avea si o indemnizatie mai mare.

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului dolcepussyc dolcepussyc Buna ziua! Am nascut in urma cu patru saptamani. Sunt in concediul de 126 de zile, care il am pana pe data de 6 aprilie. Trebuie sa depun cererea la angajator ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? flore_inger flore_inger Buna ..am si eu o intrebare....In data de 2 septembrie 2013 m-am angajat..Mi-au facut contract pe o luna.Apoi mi-au facut pe 6 luni pana in 1 aprilie 2014.Azi ... (vezi toată discuția)