avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie somaj

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca pentru indemnizatia de somaj se iau in calcul literalmente cele 12 salarii de baza brute cuprinse de catre angajator in adeverinta eliberata de acesta? Mentionez ca in adeverinta nu este cuprins ultimul venit salarial incasat, respectiv nici salariile compensatorii. Aceste venituri din urma, nefiind cuprinse in adeverinta, contribuie la calculul indemnizatie de somaj? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:52, 5 Iulie 2015
Pentru salariile compensatorii nu se retine contributia pentru somaj si de aceea nu sunt evidentiate in adeverinta tip (Anexa 26).
Salariile compensatorii nu se iau in considerare la stabilirea indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de salarizare corectã marjordy marjordy Ce posibilitate am de a solicita angajatorului sa-mi elibereze alta adeverinta cu veniturile nete, (necesara la somaj) avand in vedere ca adeverinta ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj ContSters193525 ContSters193525 Va rog sa imi ziceti daca intru in somaj din 01.02.2013 se ia in calcul ianuarie 2013 unde sunt si cele trei salarii compensatorii pe care ni le acorda firma? (vezi toată discuția)
Clarificare calcul indemnizatie viitorsomer viitorsomer Ce temei legal are curtea de conturi sa nu ia in calculul indemnizatiei de somaj un venit (impozitat cu procentul aferent aj de somaj) , mentionez ca unitatea ... (vezi toată discuția)