avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal constatare contraventie - lipsa rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal constatare contraventie - lipsa rovinieta

Procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost intocmit la data de 22.06.2015 ( primit de la Posta Romana pe 06.07.2015 ), iar in el este specificat faptul ca la data de 12.01.2015 am circulat cu auto XXX fara a detine rovinieta valabila.
Va rog sa-mi spuneti daca acest proces verbal poate fi contestat, sau nu.
Mentionez ca am primit o copie a PV, si nu exemplarul in original.
Multumesc anticipat.
Începând de ieri, 1 ianuarie 2015, se aplică un nou termen pentru comunicarea proceselor-verbale de constatare a contravenţiei, acesta fiind crescut de la o lună, la două luni.


Modificarea a fost reglementată prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 78/2015.

Astfel, noile reglementări din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor majorează, de la o lună la două luni, termenul:

-de comunicare a procesului-verbal de constatare a contravenţiei;
-de prescripţie a executării sancţiunilor contravenţionale, în situaţia în care procesul-verbal nu este comunicat contravenientului.







Succes.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
OG 5 / 2015 spune:
1. La articolul 14, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
"Art. 14
(1) Executarea sanctiunilor contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii sanctiunii."

2. La articolul 25, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
"(2) Comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult doua luni de la data aplicarii acesteia."

... si cum data aplicarii sanctiunii este 22.06.2015, nici nu mai conteaza ca acea contraventie este datata 12.01.2015. Corect ? Cu alte cuvinte, nu pot contesta procesul verbal. Cu alte cuvinte, este un termen in care ar fi trebuit sa-mi parvina acest proces verbal ?
Nu este corect rationamentul dvs. De ce sa nu mai puteti contesta? Termenul de contestatie curge de la comunicarea procesului verbal. textele aratate de dvs nu au legatura cu posibilitatea sau termenul de formulare a contestatiei.
Cu alte cuvinte, daca voi ataca in justitie acest proces verbal, voi avea sorti de izbanda ? Care-mi vor fi atuurile in acest " razboi " cu organele de stat ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta - plangere, prescriptie, semnatura guest3333 guest3333 Daca un autoturism cu nr. de Bucuresti se afla in localitatea Mogosoaia, se poate aplica amenda pentru neplata rovinietei? Evenimentul avand loc in 02.08.2015 ... (vezi toată discuția)
Intocmire pv constatare contraventie la o data ulterioara liviu_co liviu_co Dau exemplul meu: - contraventie simpla savarsita in 12.12.2014 (parcare fara plata). - Intocmire PV constatator si stabilire sanctiune in 07.04.2015. PV ... (vezi toată discuția)
Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)