avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire simultana
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire simultana

buna ziua, doresc sa stiu daca este legal sa se infiinteze poprire, in acelasi timp si pe conturile din banci si pe salariu/pensie si daca da, ce articol de lege prevede acest lucru. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:54, 7 Iulie 2015
Art. 622 Cod de Procedura Civila alin 3) Executarea silită are loc în oricare dintre formele prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu, achitarea dobânzilor, penalităţilor sau a altor sume acordate potrivit legii prin titlu, precum şi a cheltuielilor de executare.
Art. 624: Modalităţi de executare
Executarea silită se efectuează prin:
1.urmărirea bunurilor mobile şi imobile ale debitorului sau aparţinând terţilor ţinuţi să răspundă, în condiţiile legii, pentru obligaţiile debitorului, în scopul îndestulării creditorilor;
2.predarea către creditor a bunurilor, prevăzute în titlul executoriu, ce sunt deţinute fără drept de debitor;
3.alte măsuri prevăzute de lege.
Buna ziua,

daca unul dintre conturile poprite este cel in care va primiti salariul atunci este nelegal.
Procedand asa, vi se popreste intregul salariu iar nu cota legala de 1/3 (sau pana la 1/2 in anumite cazuri). Daca asa stau lucrurile, atunci poprirea pe contul de salariu trebuie desfiintata prin formularea unei contestatii la executare.
Este vorba de conturi reprezentand depozite bancare.
In acest caz este legal sa va popreasca aceste conturi, pana la concurenta sumei datorate.
Multumesc foarte mult pentru atat pentru raspuns cat si pentru promptitudine. O zi buna in continuare.

Alte discuții în legătură

Probleme legate de trecerea de la executarea silita bancara la executarea silita judecatoreasca znicolae9 znicolae9 In 2008 am facut un credit de nevoi personale, in euro, fara ipoteca. In 2010 am devenit somer si am incetat ptr cateva luni plata ratelor, motiv ptr care ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu ContSters146823 ContSters146823 Care sunt situatiile in care un angajator poate opera retineri din salariu? Angajatorul poate opera retineri din salariu - ex. instiintare de poprire de la ... (vezi toată discuția)
Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)