avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită art.454 pct 1-poprire
Discuție deschisă în Executare silită

art.454 pct 1-poprire

Buna seara
,,1)Poprirea se înfiinţează fără somaţie, prin adresă însoţită de o copie certificată de pe titlul executoriu, comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 452, înştiinţându-se totodată şi debitorul despre măsura luată".
Va rog sa imi spuneti,daca prin acest articol poprirea,reprezinta tot 30% din venitul net?
mentionez ca nu am bunuri pe numele meu
va multumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
adrian_chivu2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 10:11, 9 Aprilie 2013
Daca este dispusa catre angajatorul Dvs. atunci va contine mentiunea privind poprirea a 1/3 parte din venitul net lunar al Dvs., daca este dispusa catre banca, atunci va contine mentiunea privind poprirea contului Dvs. detinut la respectiva banca.
si daca este catre banca,iar in acel cont nu intra decat salariul ,cum pot ridica restul de bani?
va multumesc
trebuie sa faceti dovada catre executor, ca acel cont bancar este un cont exclusiv de salariu. Solicitati un extras de cont, precum si o adresa de la angajator, unde sa indice contul in care va vireaza salariul. Executorul va dispune poprire catre angajator si, dupa confirmarea infiintarii acesteia de catre angajator, va ridica poprirea de pe contul bancar aferent.
Nu trebuie sa faceti decat dovada ca suma de bani intrata in cont reprezinta venit salarial. Sunt banci unde nu exista cont de salariu, ci cont curent, de fapt nu stiu daca exista in vreo banca "cont de salariu". Faptul ca se incaseaza acolo doar salariul, nu inseamna ca este musai cont de salariu. Sunt banci care elibereaza diferenta de 2/3 fara sa astepte acordul executorului. Solicitati la ghiseul bancii eliberarea sumei. In extrasul de cont se vede clar temeiul creditarii contului, asadar banca stie ca e venit salarial.
Exista conturi exclusive de salariu, infiintate in baza unui acord intre angajator si banca. Contul curent, in care intra si salariul, poate fi alimentat cu acelasi succes si cu alte sume ce nu reprezinta drepturi salariale si care se pot popri in totalitate. De aici si necesitatea clarificarii tipului de cont. In cazul in care este doar un cont curent, dupa poprirea dispusa si confirmata de catre angajator, catre banca se va putea emite o adresa prin care se va dispune mentinerea popririi pe contul bancar, doar pentru sumele ce nu deriva din drepturi salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire salar dar si poprire cont in care primesc restul din salariu anca_lov anca_lov Buna ziua, mama mea a contractat un credit la Banca in noiembrie 2005,de 10000 lei la inceputul anului 2010 din cauza unor probleme de sanatate nu a mai facut ... (vezi toată discuția)
Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Dificultati la ridicarea popririi selected selected Buna ziua. Am o problema cu bancile :D . Am poprire pe contul curent pentru un titlu executoriu. Angajatorul a primit si el titlul executoriu si mi-a retinut, ... (vezi toată discuția)