buna ziua, doresc sa stiu daca este legal sa se infiinteze poprire, in acelasi timp si pe conturile din banci si pe salariu/pensie si daca da, ce articol de lege prevede acest lucru. Multumesc anticipat.
În niciun caz nu este nelegal să se înființeze poprire la angajator și pe contul bancar în care se primește și salariul, pe lângă alte sume ce pot alimenta contul respectiv.
Contul nu este același lucru cu venitul salarial, implicit cele două popriri nu au același obiect.
Evident, banca trebuie să elibereze debitorului suma reprezentând 2/3 din venitul salarial, cu care a fost alimentat contul debitorului de către angajator, în condițiile în care debitorul probează faptul că restul de 1/3 a fost plătit către poprire, musai aceeași poprire pentru care s-a indisponibilizat contul bancar.
SINT PENSIONAR DAR AM SI SALARIU. MI SE POATE PUNE POPRIRE PE PENSIE SI SALARIUL IN ACELASI TIMP ? IMI OPRESTE 50% DIN PENSIE. UTILITATATI ETC ,MI SE TERMINA PENSIA. SA POT SUPRAVIETUI AM AM SI LOC DE MUNCA. . IMI PUNE POPRIRE SI PE SALARIU ?