avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card european de sanatate, decontare servicii medicale ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card european de sanatate, decontare servicii medicale strainatate

Buna ziua,

În luna februarie aflandu-ma în Franța pentru studii, am beneficiat de asistenta medicala de urgență. Cardul european de sănătate nu mi a fost accepta, drept consecință a trebuit sa plătesc toate serviciile medicale de urgență și ambulatoriu.
La întoarcerea mea în tară m am adresat casei de asigurări de care aparțin pentru a mi fi decontate serviciile medicale. Nu mi au acceptat documentele, mi au spus ca nu este problema lor ca nu mi au acceptat cardul și că ei nu îmi pot deconta nimic. Prin urmare am depus la registratura documentele împreună cu o cere. iar ei mi-au raspuns ca " in conformitate cu prevederile Ordinului CNAS nr 729/2009, in situatia in care legislatia aplicata de institutia de la locul de sedere prevede posibilitatea rambursarii contravalorii asistentei medicale acordate.... aceasta poate trimite o cerere de rambursare institutiei de la locul de sedere...." . Cei din Franta mi-au spus de la inceput ca acest card european nu este acceptat, iar daca vreau sa beneficiez de servciile medicale trebuie sa le achit integral, urmand sa-mi fie decontate de catre casa de asigurari de care apartin in Romaina.

Prin urmare, as dori sa mi spuneti dacă răspunsul lor este unul corect, si daca casa de asigurari din Romania are obligatia de a-mi rambursa cv serviciilor medicale din strainatate

Vă mulțumesc tare mult și aștept răspunsul dvs.

Alte discuții în legătură

Pot recupera banii de la cnas? gabrieldobre gabrieldobre lucrez cu contract de munca ca sofer in cehia acum 3 saptamini am avut o problema la genunchi am fost trimis in tara sa o rezolv dar cardul de sanatate emis in ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani cheltuiti cu tratamente medicale in strainatate.formular e126 doinah doinah Prima operatie am facut-o in Romania,la cel mai bun specialist din Bucuresti.Dar,surpriza!A fost facuta pe jumatate,asa ca mi-am luat lumea in cap si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)