avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot recupera banii de la CNAS?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot recupera banii de la CNAS?

lucrez cu contract de munca ca sofer in cehia acum 3 saptamini am avut o problema la genunchi am fost trimis in tara sa o rezolv dar cardul de sanatate emis in cehia nu a fost valabil si a trebuit sa imi platesc interventia am vreo sansa sa imi recuperez bani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:40, 18 Noiembrie 2015
Buna ziua,
In mod normal si legal DA!
Va trebui sa va adresati Casei de sanatate din Romania pentru aceasta.
E126 este formularul cu care un asigurat român poate cere rambursarea cheltuielilor cu serviciile medicale plătite cu ocazia deplasării sale în alt stat membru UE, fără cardul european de asigurări sociale de sănătate. Asadar, acest formular permite recuperarea banilor cheltuiti cu tratamente medicale in alt stat membru de catre un cetatean de la autoritatiile statului in care el plateste asigurari.

Acest formular este întocmit de casa competentă de care aparţine asiguratul atunci când, la întoarcerea sa, acesta prezintă facturile cu cheltuielile de îngrijirile acordate în timpul unei şederi temporare pe teritoriul unui alt stat membru. Instituţia competentă solicită, prin intermediul acestui document, instituţiei de la locul de şedere, cuantumul cheltuielilor pe care le-ar fi rambursat dacă persoana interesată ar fi apelat la serviciile sale în cursul şederii sale. Instituţia competentă, de îndată ce obţine răspunsul din partea instituţiei de la locul de şedere, plăteşte asiguratului său suma comunicată de aceasta din urmă.

Solicitati CJAS formularul E126.

Vedeti si Ordinul 729/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice privind rambursarea si recuperarea cheltuielilor reprezentand asistenţa medicala acordata in baza documentelor internationale cu prevederi in domeniul sanatatii la care Romania este parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani cheltuiti cu tratamente medicale in strainatate.formular e126 doinah doinah Prima operatie am facut-o in Romania,la cel mai bun specialist din Bucuresti.Dar,surpriza!A fost facuta pe jumatate,asa ca mi-am luat lumea in cap si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Victima a unui accident-asigurari medicale in ue nicu73 nicu73 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt angajat la o firma din Suedia cu contract permanent de munca unde platesc toate taxele si ... (vezi toată discuția)