avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract de munca

buna seara,

Am avut un contract de munca incheiat cu firma de transport persoane la care lucrez de 3 ani , astazi am fost anuntata ca am contractul suspendat pentru cercetare disciplinara deoarece am refuzat datasarea mea in alta tara.In contactul nostru de munca prevede ca trebuie sa pleci din tara in detasare la cate 2 luni.Mentionez ca in ultimul an am refuzat deciziile care le primeam deoarece am 3 motive intemeiate, am un copil minor de 5 ani si jumatate pe care il cresc singura, copilul a fost decat recunoscut de tatal sau in rest nimic, nu primim pensie alimentara de la el sau altceva,
Al doilea motiv este ca sufar de hipertensiune, sunt in medicatie continua si inregistrata la medicul de familie si la alt cabinet particular care mi-a prescris tratament
al treilea motiv este ca aceasta firma nu plateste diurna ptr deplasare in strainatate cat prevede legea in jur de 35 eur pe zi si doar 12 eur pe zi de aceea are atat de multe procese cu angajatii sau fostii angajati.
mentionez ca eu nu am semnat ultima decizie primita si nici de luarea la cunostiinta pentru a decurge celelalte drepturi si a periclita activitatea in vreun fel si cu toate ACESTEA AM FOST CONCEDIATA EU FIIND INTRETINATOARE DE FAMILIE.vREAU SA STIU DACA ESTE LEGAL SI NORMAL CE MI SE INTAMPLA SICE DREPTURI AM? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: bela@hotmail.com , utilizator 20:58, 8 Iulie 2015
1. Delegare nu este tot una cu detasarea , asa cum ati invocat dvs., si , prin urmare art.46 C.mun. nu va este incident daca vb despre delegare.

2. Suspendarea c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare nu are prevazuta in Codul muncii o durata bine determinata.

3. Daca mai sunteti in termen puteti contesta in instanta decizia de suspendare a c.i.m.
da, despre delgare se discuta in decizie, v-am citat toata decizia asa cum este redactata ea.
deci va rog spuneti-mi nu pot invoca art 46.3 lit c in apararea mea indifirent ca se discuta despre raspunsul meu la cercetarea discilpinara sau de instanta? cu ce art din cm pot justifica daca nu art 46.3 lit c?
Codul muncii nu face nicio referire la situatiile in care un salariat poate refuza delegarea, asa cum Legea nr.188/1999 o face pentru functionarii publici.

Eu as merge pe opinia dlui prof .Ion Traian Ştefănescu , citata mai sus, si in loc de detasare as pune delegare.

Legea nr.188/1999:
art.88
(1)Delegarea se dispune in interesul autoritatii sau institutiei publice in care este incadrat functionarul public, pe o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice intr-un an.
(2)Functionarul public poate refuza delegarea daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) graviditate;
b) isi creste singur copilul minor;
c) starea sanatatii, dovedita cu certificat medical, face contraindicata delegarea.
....
multumesc, asa am sa argumentez cu acest art din lege.
va multumesc, sper sa am si bafta pentru reintegrarea in munca si cu adeverinta de la medic sa nu mai ma trimita in delegare cel putin o perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in munca dupa hotararea judecatoreasca stroefl stroefl am scris acum ceva timp despre o concediere.mai precis a mea.am fost angajata pe perioada nedeterminata cu norma intreaga la o societate comerciala,dar am ... (vezi toată discuția)
Detasare personal Andi Andreea Andi Andreea Buna ziua, Se pot detasa angajatii dintr-o firma , iar aceasta sa ramana fara activitate? Si daca angajatii refuza detasarea , ce ar trebui sa faca ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Refuzul detasarii cielodellasera cielodellasera Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt consecintele juridice pe care le poate suporta un functionar public care refuza detasarea din motive familiale (de ex. ... (vezi toată discuția)