Buna ziua,
S-a emis bon fiscal pe suma de 5lei pentru un produs din stoc. Problema este ca acest produs il am la pret cu amanuntul la valoarea de 4.269lei. Daca adaug doar tva 24% suma depaseste valoarea incasata(4.269x24%=5.29356lei), nemaivorbind de adaos comercial.
Cum inregistrez in contabilitate acest bon?
va multumesc.
da,acum am vazut ca in loc de pret cu ridicata am scris cu amanuntul. Sa reiau: cu ridicata produsul costa 4.26lei si l-a vandut cu 5lei. Facand un calcul simplu 4.26+4.26*24%=5.29lei. Acest lucru se intampla fara a mai pune adaos comercial. Aici am pus AC=0
intrucat l-ati vandut din gestiune cu amanunt, ar reiesi ca din 5 lei incasati, 0.97 lei reprezinta tva si ar ramane un pret de achizitie de 4.04, ceea ce incalca Legea comercializarii produselor Lg99/2000( nu puteti vinde sub sau egal cu pretul de achizitie.Daca vreti sa fiti corecta, ii calculati pretul corect in gestiunea cu amanuntul si emiteti bon de diferenta, bani pe care ii va pune in casa cine a gresit( cel care a facut pretul, sau cel care a incasat clientul eronat).Sau lasati lucrurile cum sunt,.descarcarea de gestiune se face pe total vanzari dintro zi sau luna, depinde cum aveti softul contabil.