avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general productie sau nu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

productie sau nu

buna ziua
am urmatoarea speta : am o societate care vinde carne porc si pui(nu are magazin de desfacere, vanzarea fiind en gross).
achizitioneaza de la o alta societate carcasa de porc pe care o transeaza si scoate din respectiva carcasa oase, ceafa cu os, ceafa fara os, pulpa etc.., ajungand in raportul de transare pe care mi-l face la aceeasi valoare de achizitie a carcasei . intrebarea este: aceasta operatiune de transare eu trebuie sa o privesc ca si o productie , tinand cont de faptul ca din carcasa se obtin mai multe produse sau factura de achizitie a carcasei sa o consider marfa?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 14:30, 8 Iulie 2015
Carcasa e materia prima, iar ce rezulta din transare e productie.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum descarc gestiunea la vanzarea unui pui transat? carmenbn carmenbn Firma cumpara pui,ii transeaza si ii vinde pe parti componente. Am creat o gestiune de materii prime pt.pui si una de produse finite ... (vezi toată discuția)
Monografie ong-uri laura-tamara laura-tamara Buna ziua, Daca este cineva care are o asociatie de crestere animale(ovine sau bovine)si poate sa ma ajute cu diverse inregistrari contabile? (vezi toată discuția)
Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)