avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buna ziua - casatorie cu cetatean strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buna ziua - casatorie cu cetatean strain

am si eu o intrebare am cunoscut un arab care este divortat,ce acte ii trebui pentru a se casatori in romania? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:36, 11 Iulie 2015
Legislaţia în materie de stare civilă din Republica Arabă Egipt PERMITE POLIGAMIA, respectiv căsătoria cu până la 4 soţii, pentru cetăţenii egipteni de religie musulmană.
Pentru a se casatori in Romania soţul cetăţean egiptean va trebui sa dea o declaraţia notarială, din care să rezulte că acesta NU mai are căsătorii anterioare nedesfăcute şi îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională pentru încheierea căsătoriei precum si legea aplicabila regimului matrimonial. Cetăţenii saudiţi care doresc încheierea căsătoriei în România se vor adresa forurilor de resort din Regat pentru aprobarea căsătoriei; Aprobarea se transmite Ambasadei Regatului Arabiei Saudite din România, ambasada eliberând o dovadă privind încheierea căsătoriei. Atentie! Toate documentele emise de autorităţile saudite trebuie să fie supralegalizate. Adica adeverinta de cutuma, certificatul de nastere, sentinta de divort, certif.de nastere ale copiilor( mai ales daca acestia au fost incredintati tatalui in urma divortului ) trebuie supralegalizate adica recunoscute de Ministerul Afacerilor Externe din Arabia Saudita apoi de Ambasada Arabiei din Romania si ulterior de Ministerul Justitiei si de Ministerul Afacerilor Externe din Romania. Pasaportul arab trebuie sa aiba viza valabila atat la data depunerii actelor cat si la data casatoriei. Aveti nevoie de translator atat la depunerea actelor cat si la oficierea casatoriei. Certificatul medical il obtineti de la medicul dvs. de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain dine dine Buna ziua, Ce pasi trebuie facuti in vederea casatoriei cu un cetatean indian care locuieste de cativa ani in Dubai, cu viza reinnoita anual? S-a nascut in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab ramonaausfreiburg ramonaausfreiburg Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca ... (vezi toată discuția)