avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Livrare intracomunitara

Buna ziua , ma poate ajuta cineva pentru urmatoarea situatie ?: un srl neplatitor de tva inregistrat in ROI vinde in UE un obiect (emite invoice) pentru care primeste banii numerar printr-o firma de curierat : i se emite invoice cu cheltuieli de transport si comision .
Stiu ca trebuie intocmite declaratii:
1) declaratia 390 vies pt marfa vanduta
2) Declaratia 301 se completeaza ? pentru ca nu am gasit la explicatii nimic legat de LIVRARE intracomunicare
3)pentru acest invoice de la curier se completeaza declaratii?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 15:11, 14 Octombrie 2015
1. da
2. 301 este pt achizitii intracomunitare nu pt livrari ( de bunuri si servicii)
3. Daca este din UE ( factura de curier) da - 301; El factureaza fara tva si dvs colectati tva in romania si l declarati prin 301. Daca este roman, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)