avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotararea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotararea de divort

Buna ziua!
Am nevoie de ajutor, doresc informatii despre lagalizarea unei hotarari de divort, as vrea sa stiu costurile la care se ridica si ce implica, sunt interesata de asemenea si de un avocat care ma poate ajuta cu asta. Imi poate spune cineva cat costa un avocat care se ocupa de asa ceva? Cat timp dureaza si ce acte sunt necesare?
Va multumesc anticipat ...
Cel mai recent răspuns: ina-ina , utilizator 16:12, 9 Iulie 2009
legalizarea va costa in jur de 2 lei .. park ... si un timbru de 0,3 bani.
Nu stiu dak e cazul sa platiti un avocat pentru asta.
Mergeti la judecatorie, formulati o cerere, depuneti taxele si in aceiasi zi sau in ziua urmatoare o luati legalizata.
Inainte de toate trebuie sa verificati daca au trecut 30 de zile de la comunicarea hotararii pentru toate partile si daca nu a declarat nimeni apel. Verificare asta o fac cei de la arhiva respectiv registratura.
Nu e complicat.
Pentru a legaliza o hotarare de divort aveti nevoie de hotatarea in originnal, taxa de timbru de 2 lei (care se plateste la administratia finantelor locale - Primarie) si timbru judiciar de 0,15 lei. La arhiva judecatoriei veti completa o cerere.....si cam atat.
buna ziua
nu cred ca aveti nevoie de un avocat pentru a legaliza o hotarare de div .
taxa este de 2 lei si timbru judiciar de 0,15 bani taxa se va plati la taxei si impozite aferent primarei de sector
dar nu uitati sa verificati daca au trecut 30 zile de la primirea hotararii ....apoi mergeti la arhiva judecatoriei care a pronuntat hot si gasiti si cererea pentru definitiva si irevocabila .
costul este destul de mic in ceea ce priveste legalizarea unei hotarari.legalizarea se face numai daca hotararea este definitiva.urmeaza sa verificati acest aspect
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizarea hotararii judecatoresti MagdaPopa MagdaPopa As vrea sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in legalizarea Hotararii de Divort. Menionez ca de la primirea prin posta a acesteia au trecut 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Taxa legalizare sentinta simona35 simona35 care este taxa de timbru pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, care imi trebuie in vederea investirii cu formula executorie . (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? danyela78 danyela78 buna ziua divortul meu s.a terminat...mi.a ajuns acasa comunicarea cu termen de apel in 30 de zile...care au expirat fara ca paratul sa faca apel...ce trebuie ... (vezi toată discuția)