avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea Milog
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea Milog

Buna ziua!
Pentru a evidentia faptul ca soferii care lucreaza in Germania sunt platiti cu 8.5euro/ora trebuie sa intocmesc act aditional la fiecare contract in parte sau e suficienta o decizie colectiva? Cum trebuie sa inregistrez in Revisal aceste sume, tinand cont ca soferii sunt platiti cu salariul minim pe economie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 13 Iulie 2015
"Comisia Europeană a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă din 19 mai 2015, că a deschis procedura de infringement privind aplicarea legii germane a salariului minim în sectorul transporturilor.

În urma unui schimb de informații cu autoritățile germane și o evaluare juridică detaliată a măsurilor germane, Comisia a transmis Germaniei o Scrisoare de Notificare Oficială. Aceasta constituie primul pas în cadrul procedurii de infringement.
Comisia susține în totalitate introducerea unui salariu minim pe economie în Germania, dar consideră că punerea în aplicare a Legii salariul minim pe economie tuturor operațiunilor de transport care intră pe teritoriul german restricționează într-un mod disproporționat libertatea de a presta servicii și libera circulație a mărfurilor.
În opinia Comisiei, aplicarea, cu deosebire, a măsurilor germane asupra operațiunilor de tranzit și a anumitor operațiuni de transport internațional nu se poate justifica, deoarece creează bariere administrative disproporționate care împiedică piața internă să funcționeze în mod adecvat. Comisia consideră că măsuri mai proporționate sunt disponibile pentru a salvgarda protecția socială a lucrătorilor și pentru a asigura o concurență loială, permițând, în același timp, libera circulație a serviciilor și a mărfurilor."
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns dar vreau sa va spun ca deja Germania prin organele interne a emis o notificare catre o societate de transport din judetul Cluj prin care solicita sa puna la dispozitia acestora mai multe documente printre care si dovada ca pentru un anumit salariat s-a aplicat legea Milog, in caz contrar se va aplica amenda de 30000 euro.
In vederea clarificarii situatie , societatea respectiva ar putea sa ia legatura cu Biroul Regional al UNTRR cu sediul in Cluj:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea salariului minim in germania biti biti Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca Legea salariului minim in Gemania se aplica in Romania de la 01 ianuarie 2015 , activitatea firmei fiind de transport ... (vezi toată discuția)
Lege salar minim germania-milog mostwantu mostwantu Avand in vedere ca inca nu s-a clarificat situtia soferilor care incarca/descarca pe teritoriul Germaniei, ei trebuind sa fie remunerati cu cei 8,5 Euro/ora, ... (vezi toată discuția)
Salariul minim conform legilor din germania 8.5 euro/ora ? seli seli Buna ziua ! Pentru un sofer care va tranzita Germania si va avea ca destinatie (loc de depozitare Franta) , va trebui acordat salariu conform salariului ... (vezi toată discuția)