avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actele administrative care trebuie incheiate in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actele administrative care trebuie incheiate in vederea delegarii unui salariat

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca pentru un salariat delegat de catre angajator la sediul societatii aflat in orasul C .... de la un punct de lucru din localitatea R...... distanta fiind in jur de 100 Km , trebuie sa plateasca angajatorul transport si cazare? Trebuie intocmit ordin de deplasare pentru fiecare zi sau pentru toata perioada?
Conform Codului muncii delegarea se poate dispune unilateral de catre angajator, fara a fi nevoie de o modificare CIM sau de acordul salariatului....Delegarea trebuie sa fie data printr-o decizie a angajatorului?
Va rog mult sa ma lamuriti...
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 15:26, 9 Iulie 2015
1. In practica, se foloseste tipizatul de ordin de deplasare Insa am intalnit situatii si in care s-a emis si decizie de delegare.

2. Se plateste salariatului delegat diurna, plus cheltuielile de cazare si transport.

art.44 C.mun. : (2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Este vorba despre un salariat proaspat reintors la locul de munca in baza unei sentinte (pronuntata de catre instanta de fond) in prezent atacata cu apel, prin care s-a dispus anularea decizie de concediere si reintegrarea pe post....Acum angajatorul are nevoie de el la sediu....E in regula din punct de vedere legal? Il poate acesta delega?
Il poate delega , fara nicio restrictie legala in acest caz.
Atunci putem emite doar ordin de deplasare fara decizie de delegare?
Si cum il instiintam pe acesta ca a fost delgat? Printr-o nota interna? Intrucat persoana in cauza este un procesoman si ataca aproape tot ce emite angajatorul am vrea sa ne luam unele masuri de precautie...

Alte discuții în legătură

Cum se procedează în cazul unei delegări? ce acte trebuie ... adina marginean adina marginean Cum se procedează în cazul unei delegări? Ce acte trebuie întocmite,și de către cine? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Probleme cazare in timpul delegarii razvan.balu razvan.balu In urma delegarii intr-un oras aflat la 11 ore de mers cu trenul, am avut surpriza de a fi cazat intr-un apartament inchiriat care nu imi asigura nici pe ... (vezi toată discuția)
Decontare deplasare in strainatate pfa break_noon break_noon Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania. Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii ... (vezi toată discuția)