avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incetare executare
Discuție deschisă în Executare silită

Incetare executare

Buna seara,va rog din nou sa ma ajutati,daca executarea silita inceteaza potrivit art.371 (5) - nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile ori imposibilitatea de valorificare a unor astfel de bunuri, se intrerupe cursul prescriptiei?
Procesul verbal de inchidere a dosarului executional nu trebuia comunicat si debitorului?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 00:58, 10 Iulie 2015
NCPC Art. 3715

Executarea silită încetează dacă:

a)s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii; în acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, menţionând pe acesta stingerea totală a obligaţiilor;

b)nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile ori a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri; în aceste cazuri, executorul va remite personal creditorului sau reprezentantului acestuia titlul executoriu, menţionând pe acesta cauza restituirii şi partea de obligaţie ce a fost executată;

c)creditorul a renunţat la executare;

d)a fost desfiinţat titlul executoriu.

Executorul judecatoresc comunica incetarea executarii silite
Creditorul la cererea caruia a inceput executarea silita are dreptul sa staruie in cererea de executare silita astfel incat executorul poate mentine pe rolul activ al bej cererea acestuia
Multumesc foarte mult pt raspuns.Dar daca executarea silita a fost inceputa pe vechiul cod era obligat executorul sa comunice procesul verbal de incetare executare debitorului?
Creditorul are dreptul sa staruie in executare in acest caz dar inlauntrul termenului de prescriptie nu-i asa?
Ultimul act de executare a fost proces verbal de licitatie in mai 2011 , in februarie 2013 executorul face proces verbal de incetare executare fara sa il comunice si debitorului iar in decembrie 2014 creditorul depune o noua cerere de executare la alt executor,este intrerupta prescriptia in acest caz?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
tatiana28, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt raspuns,imi puteti explica va rog?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita miti59 miti59 am avut scos la licitatie apartamentul dar acesta nu sa vandut. Am primit de la executor o anstiintare conform art.371/5 lit.b. Ce urmeaza incontinuare? (vezi toată discuția)
Dosar executare - se reia la fiecare 12 luni? ionpauce ionpauce Salut! Am o intrebare si sper ca ma puteti ajuta! Am demarat executarea silita a unui individ care mi-a cauzat daune, in urma condamnarii definitive a ... (vezi toată discuția)
Executare silita avalist bo alb mma mma Buna seara, As vrea sa stiu daca termenul de prescriptie al executarii silite de 3 ani curge pentru mine avalist al unui bilet la ordin in alb, fara protest ( ... (vezi toată discuția)