Am facut toate demersurile pentru a ma debransa de la incalzirea centralizata. RADET a emis referatul tehnic pe baza caruia trebuie facuta efectiv debransarea. Problema este ca am nevoie de acordul asociatiei de proprietari pe acest referat, iar presedintele blocului refuza sa mi-l dea. In aceste conditii eu nu pot scoate caloriferele, desi nu s-a introdus inca apa in instalatia de incalzire. Am cerut refuzul argumentat si in scris, si l-am informat ca in aceste conditii nu voi plati caldura in perioada urmatoare. Proiectul de debransare m-a costat 6 mil. lei, iar acum ma impiedic de un presedinte care nu-mi da acordul pt. debransare, chiar daca legal nu are voie sa refuze, ci doar sa constate efectele debransarii. Ce mai pot face?
Presedintele spune ca e suparat pe noi (eu si sotul) fiindca o vecina ne-a reclamat ca o deranjam ca facem scandal, ne batem :) si punem muzica tare. Noi suntem plecati o luna din trei, nu ne-am certat si nu ne-am batut niciodata, iar muzica nu punem. Poate ca vecina a auzit cand faceam dragoste si a crezut ca ne batem :) Oricum, asta nu e motiv sa-mi refuze debransarea. Daca ma obliga sa pastrez caloriferele, n-are decat sa plateasca el caldura. Apropos, am intrebat-o pe vecina respectiva daca o deranjam si daca facem zgomot, si a zis ca nici nu ne-a mai vazut si nu stia cand ne intoarcem...
Ma intereseaza si daca pot scoate caloriferele pe baza referatului tehnic si fara acordul asociatiei.
D-ta esti de vina. inainte de a incepe "operatia" teai interesat de statutul asoc. in care poate spune ca trebuie acordul ad.generale, presedintele nu este asociatia el reprezinta asociatia , nu este un nemerc cum au spus uni ,el reprezinta si acel amarat de pensionar care nu are bani. D-ta locuiesti ,probabil la mijlocul blocului, si este convenabil sa-ti pui centrala, sa opresti cand vrei iar in rest sa o inchizi si sa te incalzesti de la tevile care trec prin apartament. Daca totusi doresti sa te debransezi dute la locatari blocului si ia semnatura de la cel putin 1/2+1 si atunci ai secces in actiune judecatoreasca. Va rog judecati altfel presedinti si administratori
Ei respecta legea si statutul asociatiei. Trebuie avut in vedere ca in legea locuintei se spune ca daca o hotarare a aso. contravine legi aceasta poate fi atacata in 60 de zile. Ati facut-o?
Trecand peste faptul ca un mesaj cu o astfel de ortografie este foarte greu de urmarit, situatia este: inainte de a incepe operatia m-am interesat de legea 400 si altele conexe referitoare la debransare. Pe cererea initiala catre RADET exista acordul asociatiei, nu se mai pot depune cereri de debransare fara acesta, insa avem nevoie inca o data de aviz pe referatul tehnic emis de RADET. Nu scrie nicaieri in lege de acordul a 1/2 + 1 din locatarii de pe scara, nu ai blocului. Nu locuiesc in mijlocul blocului, nu vreau sa-mi pun centrala. La cum ajunge caldura la etajul 9 (adica deloc) e chiar amuzant sa ma gandesc sa ma incalzesc de la tevile care raman. Apropo, pentru acele tevi platesc 15% din caldura pe apartament.
Iar amaratul de pensionar care nu are bani (presedintele) are copii in SUA si primeste un salariu baban de la cele 15 scari ale blocului. Hai sa nu le mai plangem de mila si sa respectam niste legi care exista in tara asta.
corect. acuma, nu era mai bine pe vremea comunismului, cand lumea nu se mai certa ca acum, ba pe centrale, ba pe contoare, ba pe autorizari, samd ? mi se parea mai bine dpdv atunci. si erau si costurile mai mici.
"D-ta locuiesti ,probabil la mijlocul blocului, si este convenabil sa-ti pui centrala, sa opresti cand vrei iar in rest sa o inchizi si sa te incalzesti de la tevile care trec prin apartament." Da, dom'le, dar daca ceilalti nu vor ca debransatii sa se incalzeasca la tevile lor, de ce nu si le iau din apartamentele respectivilor?
daca refuzul este al administratorului sau al presedintelui, poti sa le faci acestora o plingere penala pentru savirsirea infractiunii de abuz in serviciu, unde sa te constitui parte civila cu suna ce repreinta cheltuielile suplimentare ce le vei suporta, precum si cu daune morale justificate de faptul ca datorita refuzului nu ai putut monta centrala termica, si astfel nu ai putut sa-ti creezi in imobil temperatura pe care ti-o doreai, care sa-ti asigure confortul la care ai dreptul.
Daca refuzul este al asociatiei intregi treaba se complica, dar si aici ezista solutii.
Debransare toamna-iarna
vsu
Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)