Recent , am primit o amenda de 500 lei , ,,pentru participarea la adunare publica nedeclarata ,, .
Eu spun doar ca ma aflam in zona, fara pancarta, si am fost abordat de 3 jandarmi . unul din ei mi-a cerut sa ma legitimez, i-am dat buletinul si a inceput sa isi noteze in agenda . dupa care m-a intrebat daca particip la protest , i-am raspuns ca nu, dupa care mi-a spus ca este un protest ilegal si trebuie sa parasesc zona . i-am repetat ca nu particip la protest si mi-a spus ca trebuie sa parasesc zona ... dupa care am parasit zona .
Dupa o saptamana m-am trezit acasa cu amenda de 500 de lei pentru ca am participat la adunare publica nedeclarata si am refuzat sa parasesc zona la avertizarile organelor .
Am de gand sa depun contestatie si fiind prima data , am nevoie de ajutor :frantic:
A participa la o adunare publica nedeclarata nu se rezuma doar la a sta pe loc timp de 5 minute sa intelegi ce se intampla in jurul tau,si apoi sa incerc sa ies din adunare si sa-mi vad de drumul meu.
Amenda se aplica in raport cu gravitatea faptei si cu gradul de pericol social al faptei savarsite -art. 5 alin (5) din OG nr. 2 .
Daca nu exista o plancarda , atunci trebuia sa fie format un cordon de organe de politie.
Solicitati toate dovezile care au stat la baza intocmiririi procesului verbal ,dovada ca zona era incercuita de fortele de ordine si vi s-a adus la cunsotiinta ca aici se desfasoara un protest nedeclarat ,iar dumneavoastra ati refuzat sa parasiti zona.Dovada ca participati la acest protest-prin prezenta unui martor care v-a vazut in multime ca va manifestati verbal, fizic...
Solicitati anularea pv sau inlocuirea acestuia cu avertisment , in functie de gradul de pericol social al traversarii unei persoane prin multimea adunata la un protest nedeclarat la primarie.
Puteti sa le pastrati .
multumesc !
am am inregistrat dosarul luni... nu am putut plati taxa de 20 de lei , pentru ca nu am domiciliul in bucuresti . mi s-a spus ca o pot plati ulterior dar trebuie sa aduc dovada de plata.
in aceasta situatie, eu trebuie sa anunt unitatea de jandarmerie ca am depus plangere impotriva pv ?