avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal circulatie

Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a traversat prin loc nepermis.În procesul vb este trecut doar numele martorului fără adresa.Mulțumesc. Ce pot sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
Brasoveanu Florin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 07:49, 2 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Contestati acel PV.
Invocati speta Anghel versus Romania de la CEDO si solicitati si alte probe in afara acelui PV. Inregistrari video sau foto.
Aratati si faptul ca acel PV nu este legal lipsind datele de mai sus!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce martor este vorba? E vorba despre martorul asistent? Ati semnat PV? Ati primit un exemplar din PV?
Numai in cazul in care nu ati semnat PV este necesara consemnarea datelor martorului asistent.
Art. 19
(1)Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia

Iata mai jos motivele de anulare a PV de contraventie conform OG2/2001

Art. 17
Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa semnaturii agentului constatator de pe procesul verbal de contraventie tikva tikva In cazul cand lipseste semnatura agentului constatator de pe Procesul verbal de constatare a contraventiei conform art.17 din O.G. nr.2/2001 privind regimul ... (vezi toată discuția)
Bună! am o întrebare. dacă am primit un proces verbal pe care ... Fiță 95 Fiță 95 Bună! Am o întrebare. Dacă am primit un proces verbal pe care mi s-a greșit numele de familie se poate anula? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)