avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Obtinerea despagubirilor-constatare amiabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Obtinerea despagubirilor-constatare amiabila

Constatare amiabila de accident-care sunt pasii pentru obtinerea despagubirilor?
Cel mai recent răspuns: G V , Consultant asigurari 11:17, 15 Iulie 2015
Daca unul dintre soferi are pretentii de despagubire, acesta trebuie sa se adreseze asiguratorului RCA al celeilalte parti implicate in accident.

Documentul de introducere in reparatie se poate obtine de la asiguratorul propriu RCA sau CASCO. In cazul in care unul dintre soferi are pretentii de despagubire, documentul se obtine de la asiguratorul RCA al celuilalt sofer implicat in accident.

Dreptul la despagubire in baza asigurarii RCA a celuilalt vehicul implicat va fi stabilit de catre asiguratorul acestuia, in baza informatiilor mentionate in formularul de constatare amiabila si a oricaror mijloace de proba.

ce pot sa fac daca masina cealalta (cel vinovat) este inmatriculata in strainatate?
Mergeti la politie, se face constatare, va da asigurarea, apoi va adresati partenerului din Romania.
[ link extern ] /
Buna ziua,
Si in cazul in care cealalta masina este inmatriculata in strainatate se poate incheia constatarea amiabila de accident. In acest caz se identifica corespondentul din Romania al asiguratorului extern, prin solicitarea informatiilor de la BAAR, asa cum specifica si colegul in raspunsul dumnealui. Dupa ce obtineti aceasta informatie va prezentati la asigurator in vederea constatarii daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident diana_76 diana_76 am avut un accident, fara victime, si terbuie sa mergem la asiguratorul RCA pentru o intelegere amiabila. Nu ma consider vinovata, intrucat conducatorul ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)
Accident auto fara victime pytho pytho Buna ziua. Am fost implicat acum o luna intr-un accident auto, persoana implicata a plecat imediat dupa producea accidentului. Ulterior am sunat la politie si ... (vezi toată discuția)