avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort.urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort.urgent

scriu aici pentru ca am nevoie de un sfat...poveste este urmatoarea: el este insurat cu ea de 12 ani. El este mai mare decat ea cu 12 ani.Acum 5 ani au adoptat un copil. Au un apartament cu 4 camere impreuna. Ea a gasit pe altcineva si a cerut divortul, insa nu in mod oficial (nu a inaintat actele,doar l-a anuntat) . Vreau sa stiu daca exista posibilitatea ca ea sa ramana cu casa.Mentionez ca in mometul in care s-au casatorit ea nu avea nimic, nici casa, nici masina.El avea o garsoniera. De asemenea vreau sa stiu, daca exista vreo pos ca copilul sa ramana cu tatal. Mama si-a gasit pe altcineva.Are o relatie cu acel altcineva de circa 2 ani.Sotul detie probe in legatura cu infidelitatea: poze cu cei doi. Ma intereseaza daca acestea sunt suficiente.Care sunt sansele ca copilul sa ramana la el?
As dori de asemenea numele unui avocat bun care se poate ocupa de acest caz. multumesc anticipat!
referito la apartament : acesta a fost achizitionat cu banii obtinuti din vanzarea garsonierei ce a consittuit un bun propriu al sotului .
in acest caz, mai muolt ca sigur ca instanta va atribui imobilul sotului, cu obligarea acestuia la plata sultei catre sotie.

in ceea ce pricveste minorul, daca sotia solicita ca acesta sa-i fie incredintat dansei spre crestere si educare sansele sunt de partea dansei .
va spun acest lucru din practica, avand in vedere varsta copilului .
se va tine cont si de dorinta copilului, daca a implinit 10 ani el va fi audiat in camera de consiliu .

chiar daca mama este imorala , acest lucru nu inseamna ca nu este o mama buna pt copilul ei .
acuma , stiti cum e, instanta decide . ;)
insa a vandut-o ca sa cumprere apartamentul.la achizitionarea apartamentului a participat si ea, dar intr-o mai mica masura.

In vederea impartelii prin atribuire a acestui bun comun e avuta in vedere , ce-i drept , contributia materiala , sumele de bani utilizate in vederea platii pretului , dar si alte aspecte , spre exemplu , incredintarea copilului minor , imbunatatirile aduse acestui bun comun.

Cu privire la incredintarea , infidelitatea nu conduce la o incapacitate de a exercita atributiile parentale intr-un mod corespunzator.Sigur , aceasta poate fi invocata ca si motiv de divort.

se va tine cont si de dorinta copilului, daca a implinit 10 ani el va fi audiat in camera de consiliu .

Audierea minorului , odata ce a implinit varsta de 10 ani e una obligatorie , insa optiunea acestuia poate fi aflata de catre judecator chiar inainte de implinirea acestei varste , in anumite situatii.

Succes.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si partaj - ajutor! razvan2009 razvan2009 Buna ziua, Inainte de casatorie eram pe lista cu tinerii care puteau sa primeasca teren in baza legii 15/2003. Am preferat sa cumparam apartamentul pe ... (vezi toată discuția)