avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare motor autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare motor autoturism

Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spune-ti daca schimb motorul unui Renault T WINGO cu altul second si care are acelasi tip, acelasi cod,aceleasi performante(capacitate cilindrica,putere,combustibil,etc.) difera doar anul fabricatiei(1999 fata de 2000),mai este necesara adeverinta de la un atetelier autorizat pentru montarea acestuia la R.A.R. Se face omologare sau se fac doar modificari in actele masinii cu noile date ale motorului montat(carte de identitate,talon).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tetcu , utilizator 21:13, 13 Iulie 2015
se face omologare la RAR pe baza montarii intr-un service autorizat si a documentului de achizitie ( cu serie motorului ) a celui nou.

daca nu este spart blocul motor unde este stantata seria, motoarele sunt de acelasi tip, mai bine inlocuiesti totul in el si il repari...costurile sunt mai mici decat sa solicit modificarea CIV si taxele de omologare.
Pentru inlocuire motor ,este necesar sa solicitati programare la RAR care va verifica documentele de provenienta si de montaj,se va pansona serie noua cu sigla speciala RAR,
se va completa modificarea in cartea de identitate auto si in baza de date evidenta auto de la RAR
Nu este spart blocul motor si este bun, prefer sa-l schimb.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca imi schimb motorul de la golf din 1.9 sdi in 1.9 tdi , cam care ar fi procedura? Anonimu21 Anonimu21 Am un golf 1.9 sdi si vreau sa ii schimb motorul cu unul de 1.9 tdi pentru ca are mai multi cai putere dar capacitatea cilindrica este aceiasi.As intampina ... (vezi toată discuția)
Rar nu face omologare pe motor schimbat (motorul e piesa de schimb, unde e problema?) IdaTuning IdaTuning Buna ziua, astazi am fost la registru sa perfectez actele pentru o masina care urma sa o vand (ford mondeo) masina a fost cumparata personal de mine si din ... (vezi toată discuția)
Despre schimbarea motorului LusianGhebus LusianGhebus Buna ziua Detin un Ford Fa din 1997 inmatriculat in Romania, pe care il folosesc in Italia. Din pacate am avut probleme cu chiuloasa, nereusind sa rezolv ... (vezi toată discuția)