avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce drepturi banesti mai sunt in vigoare la casatorie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce drepturi banesti mai sunt in vigoare la casatorie si la nastere?

Stiu ca la un moment dat se dadeau 200 de euro la tinerii casatoriti .Intrebarea mea este se mai dau ?Si n momentul nasterii unui copil mama are dreptul sa primeasca acea prima?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: dor_42 , utilizator 19:04, 12 Iulie 2015
Asa este, se dadeau! Acum nu se mai dau. Nici prima de casatorie si nici cea de nastere. Au fost anulate de guvern impreuna cu celelalte facilitati in 2010 sau 2011. Criza, bat-o vina!
Multumesc pentru raspuns:)........de-asta incep sa va iubesc!Cand am o problema intotdeauna primesc raspuns.......multumesc inca o data.
dar ai putea sa aflii ce drepturi banesti se dau in alte tari din UE .... dar este riscant, ca in urmatoarele ore cred ca o sa pleci cu primul avion :)
Eu sunt deja plecata..............am intrebat pentru copiii mei.....ms!:D
dor_42 a scris:

Stiu ca la un moment dat se dadeau 200 de euro la tinerii casatoriti .Intrebarea mea este se mai dau ?

Prevederea legala s-a abrogat la 01.07.2010.

Si n momentul nasterii unui copil mama are dreptul sa primeasca acea prima?

Da, are dreptul sa primeasca ajutorul de nastere numai daca la nivel de angjator este mentionat in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al acestuia.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Se acorda "prima de nastere" data de angajator, unui copil adoptat? mona-eliza mona-eliza Buna, am adoptat un copil in varsta de 1 an; dupa ce am intrat in concediul de crestere a copilului am aflat ca in contractul nostru colectiv de munca (lucrez ... (vezi toată discuția)
Probleme cu reintoarcerea la munca dupa ccc ValeaJiului ValeaJiului In aprilie ar trebui sa revin in campul muncii, dar angajatorul meu mi-a dat de inteles ca nu ar mai avea nevoie de mine, ca postul meu nu ar mai exista. As ... (vezi toată discuția)
De cat trebuie sa fie pauza la programul redus pentru gravide? mariacrisa mariacrisa Mentionez ca in contract am trecut un program de 9 ore (1 ora pauza),acum sunt gravida in 14 sapt si am risc de sarcina si am dat la servici hartii de la med ... (vezi toată discuția)