avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retur emag produs incercat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retur emag produs incercat

Saptamana aceasta am cumpar de la emag un aspirator.Cand l-am bagat in priza am constatat ca nu trage mai deloc praful, iar peria este foarte proasta.Am dat cu ea pe mocheta 2 minute si deja niste chestii mici rosii s-au dezlipit de pe ea.Mai am vreo sansa sa mi l schimbe? Cei de la emag mi-au spus ca nu pot returna produsul daca a fost folosit.Nu prea inteleg cum puteam sa il incerc altfel
Cel mai recent răspuns: ContSters369090 , utilizator 16:45, 18 Septembrie 2015
Legal produsul trebuia sa fie insotit de garantie,astfel incat dvs va puteti adresa unitatii service[ link extern ]
La ce interval de la achizitie ati constatat deficientele ?
In ziua in care l-am primit.Marti l-am primit, l-am desfacut din cutie si l-am bagat in priza 2 minute. Am dat cu peria pe mocheta si am constatat ca parca nici nu atingea mocheta iar praf trage si nu prea.Motiv pentru care as vrea sa il returnez. Nu are nici o zgarietura aspiratorul doar ca se cunoaste ca a fost pus in functiune si la perie avea niste peri foarte mici rosii care imediat ce am miscat de 2 ori peria pe mocheta s-au si desprins.Sincer nici nu am mai cautat in cutie sa vad daca are garantie. Probabil are.
Mai este valabila acea lege cu returnarea produselor in 10 zile?
Eu vreau sa stiu daca legal pot returna produsul.Multumesc! Este achizitionat pe persoana juridica.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
adinutza87, utilizator
Perioada s-a modificat la 14 zile in loc de 10 zile.

OUG 34/2014
art. 9- Dreptul de retragere
(1) Cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14.
[ link extern ]

Puteti returna produsul in termen de 30 zile conform politicii de retur a vanzatorului.
[ link extern ]

Daca este achizitionat pe PJ nu puteti reclama la ANPC. Insistati la vanzator sa inlocuiasca produsul sau sa returneze banii.
cyan a scris:


Insistati la vanzator sa inlocuiasca produsul


Pentru inlocuire produs este obligatoriu sa obtineti negatie de la unitatea service,conditie care de regula,este greu de obtinut,deoarece,service-ul are interesul sa execute reparatii,iar politica comerciantului este sa nu se inregistreze cu retururi si inlocuire produse
Stiu ca este nevoie de negatie.Dar eu vreau sa imi lase banii in contul meu emag sau sa dea banii inapoi (eu au optiune de virare in cont). Aspiratorul nu este stricat dar nu aspira bine, peria este de o calitate inferioara. Eu vreau sa fac retur produs, doar ca ei mi -au spus ca nu ar trebui sa fie folosit,dar..ALTFEL CUM IL PUTEAM TESTA? Cum ma puteam convinge daca aspira sau nu bine?

Alte discuții în legătură

Produs defect inlocuit cu alt produs similar ElenaCristinaStoica ElenaCristinaStoica Buna seara, Am achiztionat o perie de par in urma cu 1 an si jumatate care mi s-a defectat si ulterior m-am prezentat la magazinul furnizor cu produsul in ... (vezi toată discuția)
Politica/drepturi returnare produs Andrei_78 Andrei_78 Buna ziua, Pentru ca imi place sa-mi ajut prietenii, am aflat de o noua situatie(chiar si pentru mine) legat de returnarea produselor. Un prieten vrea sa ... (vezi toată discuția)
Produse contrafacute partener emag nikitau nikitau Bună, Recent am comandat de pe emag (de la unul dintre partenerii lor terțe părți) un ghiozdan. După ce am primit produs am constat ca el este ... (vezi toată discuția)