avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot sa imi cumpar o casa?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot sa imi cumpar o casa?

Detin un apartament la care am o ipoteca pentru un credit de nevoi personale. As dori sa vand acest apartament si sa îmi cumpăr o casa. As vrea sa mut ipoteca pe noua locuinta. Am întrebat la banca daca se poate acest lucru si răspunsul băncii a fost ca nu, deoarece ipoteca nu se poate muta decat pe o locuinta pe care pe care o detin nu pe una care urmează sa o achizitionez. In cazul acesta mi-a venit ideea sa vorbesc cu dezvoltatorul care construieste casa sa închei un contract de vânzare cumparare cu o clauza in care sa se specifice o perioada in care sa virez banii. Credeti ca este posibil asa ceva? Banca va accepta un astfel de contract pentru ipoteca. Aveti dumneavoastră o alta solutie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: laurman76 , utilizator 10:28, 11 Iulie 2015
Ipoteca nu se va ridica decat in momentul achitarii complete a creditului.
Cu dezvoltatorul puteti incheia o promisiune bilaterala de vanzare cumparare in care puteti preciza achitarea restului de pret la un termen stabilit de comun acord insa nu puteti sa conditionati dezvoltatorul de achitarea restului de pret de vanzarea primei locuinte.
Pasii ar fi urmatorii:
1. gasiti un cumparator cert pentru locuinta actuala
2. gasiti un creditor pentru achizitionarea casei de la dezvoltator, eventual aceeasi banca unde aveti actualul credit in cazul in care are dobanda mai buna fata de alte banci
3. obtineti acordul bancii finantatoare pentru achizitia casei
4. incheiati o promisiune bilaterala de v/c cu dezvoltatorul pentru o perioada suficient de mare in care sa incheiati vanzarea apartamentului si in care sa prevedeti si posibilitatea intocmirii de act aditional de prelungire a promisiunii in cazul in care nu finalizati vanzarea in termenul propus
5. obtineti noul credit cu ipoteca pe casa
Nu doresc un nou credit. Vreau doar ca ipoteca pe care o am pe apartamentul pe care îl detin si care doresc sa il vand sa fie mutata pe casa pe care doresc sa o cumpăr. Pentru un nou credit nu îndeplinesc in acest moment conditiile impuse de banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament pe care vanzatorul are ipoteca prima casa MustangGrecul MustangGrecul Buna seara, Doresc sa cumpar un apartament pe care vanzatorul l-a cumparat prin Prima Casa la BRD. Mai are 40 000 euro ramasi de platit. Din cate am ... (vezi toată discuția)
Incheiere promisiune bilaterala de vanzare cumparare in lipsa cumparatorului mdutan mdutan Doresc sa semnez la un notar o promisiune bilaterala de vanzare - cumpararea a unui imobil pe care il detin. Problema este ca promitentul cumparator nu este ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa Kosmo Kosmo Buna ziua, Am o nelamurire si sper ca am postat ok in sectiunea curenta, fiindca nu am gasit alta pe forum. Doresc sa achizitionez impreuna cu prietena ... (vezi toată discuția)