avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract RCS RDS
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract RCS RDS

Am avut punctul de lucru (magazinul) intr-o locatie , dar a trebuit sa-l inchid ( radiez). Am trimis actul de radiere la sediul RCS ca sa demonstrez ca nu mai am nici un drept la aceea adresa dar cu toate ca acolo este alt proprietar ei ma pun sa platesc in continuare serviciile de internet/TV/cablu . Au spus ca nu pot rezilia contractul decat daca radiez societatea. Actualaul proprietar nu a preluat contractul meu cu RCS.
Cum pot proceda sa nu mai platesc pentru niste servicii de care nu mai beneficiez?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:39, 11 Iulie 2015
Actiune in instanta pe temeiul impreviziunii.

Impreviziunea

(2) Cu toate acestea, dacă executarea contractului a devenit excesiv de oneroasă datorită unei schimbări excepţionale a împrejurărilor care ar face vădit injustă obligarea debitorului la executarea obligaţiei, instanţa poate să dispună:
b) încetarea contractului, la momentul şi în condiţiile pe care le stabileşte.

(3) Dispoziţiile alin. (2) sunt aplicabile numai dacă:
a) schimbarea împrejurărilor a intervenit după încheierea contractului;
b) schimbarea împrejurărilor, precum şi întinderea acesteia nu au fost şi nici nu puteau fi avute în vedere de către debitor, în mod rezonabil, în momentul încheierii contractului;
c) debitorul nu şi-a asumat riscul schimbării împrejurărilor şi nici nu putea fi în mod rezonabil considerat că şi-ar fi asumat acest risc;
d) debitorul a încercat, într-un termen rezonabil şi cu bună-credinţă, negocierea adaptării rezonabile şi echitabile a contractului.
Multumesc...dar vreau sa stiu ce fac mai departe..refuz sa platesc pana ma actioneaza ei in judecata, le solicit rezilierea invocand impreviziunea sau deschid eu actiunea? cam cat ar costa deschiderea unei actiuni?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2015
AlinaDumitrache, utilizator
Primul pas este:
d) debitorul a încercat, într-un termen rezonabil şi cu bună-credinţă, negocierea adaptării rezonabile şi echitabile a contractului.

Trebuie trimisa notificare, invitatie la negociere (stiu ca ati incercat), insa este important sa aveti proba ca dvs. ati incercat iar ei v-au refuzat. Apoi, introduceti actiune in instanta.
Daca nu va pricepeti va trebuie suport de specialitate juridica.

Cererea nu costa mult (exista o grila si se calculeaza acolo), insa onorariul avocatului este de la caz la caz, dar daca castigati, toate cheltuielile vor fi suportate de parat.
Partea proasta aici este ca dvs. sunteti firma si legile speciale nu va protejeaza, trebuie sa va bazati doar pe avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iulie 2015
trandafir2, moderator
nu sunt firma...sunt Intreprindere Individuala...nu am personalitate juridica..

E totuna cu firma, codul civil va incadreaza tot acolo, la profesionisti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Principiul impreviziunii dany3377 dany3377 Buna ziua. As dori sa stiu daca principiul impreviziunii, aparut in urma declararii neconstitutionalitatii legii conversiei creditelor in franci elevetieni, ... (vezi toată discuția)
Drept civil - actiune reducere pretul unui bun Claudiu218 Claudiu218 Salut, Am citit o carte de civil acum ceva ani si din ce-mi anintesc, daca o persoana cumpara un bun pe care il achita in timp, iar datorita unor schimbari ... (vezi toată discuția)
Intrebare pentru un avocat specializat in probleme bancare Adrian Constantin Adrian Constantin Aveti cunostinta de jurisprudenta in \" teoria impreviziunii\" , sentinte obtinute in Romania si in Comunitatea Europeana ? Nota : teoria impreviziunii , ... (vezi toată discuția)