avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare pensie alimentara

Buna ziua. Cum trebuie sa formulez cererea pt pensie alimentara de la sotul meu de care sunt despartita de 4 luni,in conditiile in care el ia o pensie de boala de 1500 e lunar,din italia. Nu are nici un cont bancar in romania,banii ii tine in banca in italia de unde retrage personal o data la cateva luni. Multumesc. Astept raspuns urgent.
"despartita" ... inseamna??? ... divortata sau nu?
Nu divortata. Am fost nevoita sa plec impreuna cu copilul,in gazda,dupa ce am stat ceva timp pe la rude din cauza problemelor lui psihice.
Va trebuie hotarare judecatoreasca in acest sens, hotarare pe care apoi sa o puneti eventual in executare silita daca refuza sa achite pensia de intretinere a minorului.

Alte venituri in afara pensiei de boala ?
Cum trebuie sa formulez aceasta solicitare si care e procedura prin care se face acest lucru. De ce acte am nevoie? poate instanta din romania sa ceara acest lucru institutiei din italia? Sau exista alta procedura?
Domiciliul copilului unde este ?

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 reformulez intrebarea pentru ca nu am formulat-o corect.Suntem rezidenti in Italia,sotia a deschis procesul in Romania dar a declarat ca noi am fi intorsi in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara-italia GigiMarga42 GigiMarga42 Bunä searä. Locuiesc cu (incä) sotia mea in Italia. Din päcate avem de gand sä ne despärtim si deja nu mai locuim impreunä de vreo cateva luni. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara GigiMarga42 GigiMarga42 Bunä ziua. Nu stiu dacä mä puteti ajuta pentru faptul cä domiciliem in Italia, dar eu totusi incerc. Sunt domiciliat impreuna cu familia in Italia. Din ... (vezi toată discuția)